Ingezonden persbericht


MBO'ers in Amersfoort krijgen opleiding terug

Vorige week hebben studenten van de ICT-opleiding in Amersfoort van ROC Amarantis te horen gekregen dat hun opleiding per 1 september zou worden opgeheven. De school had financiële redenen om de opleiding op te heffen. Als alternatief konden ze hun opleiding voortzetten op een andere vestiging in Utrecht.

De studenten en docenten waren ontzet. Ze waren het totaal niet eens met deze beslissing. Gijs Verhoeven:"Wij zijn ontzettend tevreden over onze opleiding. De sfeer is goed, de docenten zijn goed en de locatie is handig. Daarom zijn wij hier gaan studeren! Nu worden we gedwongen om in Utrecht de opleiding verder af te maken." Daarom hadden de studenten besloten om aanstaande woensdag de school te bezetten. Ze eisten dat de directie zou beloven dat ze de opleiding onder dezelfde omstandigheden kunnen afmaken als dat ze de opleiding begonnen waren.

Nu, één dag voor de bezetting, waarbij de studenten ook media en politici hebben aangetrokken, trekt de directie toch het besluit in. De directie heeft overigens niet met de studenten gesproken. Wat de precieze redenen zijn voor de terugtrekking is nog onduidelijk. Enerzijds lijkt de school verrast door de 'positieve' reacties van de studenten en docenten, anderzijds lijkt de betrokkenheid van de media een rol te hebben gespeeld. In ieder geval hebben de studenten hun opleiding weer terug. Ook Geerten Geerts, voorzitter van JOB, deelt hun blijdschap:"Jammer dat de school niet eerst met de studenten heeft gepraat. Maar de studenten hebben alles uit de kast getrokken en hebben nu hun opleiding weer terug."

==============================================


Ingezonden persbericht