Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Kunsttalent haalt 1285 euro op voor
SOS Kinderdorpen

38 Dekselse werken geveild op de Haagse Kunstacademie

Den Haag - Negen jonge talenten van de Haagse Kunstacademie hebben vandaag hun 38 'dekselse kunstwerken' geveild voor SOS Kinderdorpen. De kinderen maakten objecten van tienduizenden bont gekleurde dekseltjes van Olvarit maaltijd-en fruitpotjes. Er werden direct 25 kunstwerken verkocht voor in totaal 1285 euro. "Een mooi bedrag, dat we schenken aan de weeskinderen in het Thaise Chiang Rai", aldus Marcel Beerthuizen, algemeen directeur van SOS Kinderdorpen. De overige pronkstukken worden vanaf morgen via www.olvarit.nl geveild voor de internationale hulporganisatie.

De jonge kunstenaars waren vanaf maart bezig om van tienduizenden gekleurde Olvarit deksels diverse kunstwerken te maken. Deze deksels zijn door jonge ouders gespaard tijdens de Olvarit Groeiloterij. Met deze loterij, die vandaag werd afgesloten, wilde Nutricia aandacht vragen voor het belang van variatie in de voeding. De leerlingen kregen de opdracht dit in hun kunstwerken te laten terugkomen. Zo was er door de enthousiaste talenten een broccoli-plant gemaakt van de groene vegetarische deksels, was er een rijk gevulde sinaasappel en een kip in verschillende kleuren. Maar los van de opdracht hadden sommigen ook oorbellen gemaakt van deksels, een ' design' handtas, een vliegende draak en een oranje krukje voor tijdens het WK voetbal in Zuid Afrika.

"Het was geen eenvoudige opdracht", aldus Lily Priester, docente van de groep. "Normaal gesproken kiezen ze hun eigen materiaal uit. Maar de leerlingen vonden het erg leuk. Overigens is het wel duidelijk dat Nederlandse kinderen te weinig vis eten want we hadden een chronisch gebrek aan blauwe dekseltjes. Ik ben reuze trots op deze kinderen. Het ziet er prachtig uit en is nog voor een goed doel ook."