Ingezonden persbericht


Rotterdam heeft nu ook 'sportiefste leerling van Nederland'

Na de eervolle titel 'Sportiefste School van Nederland' heeft Rotterdam een volgende prijs in de wacht gesleept. Faisal Aitali mag zich namelijk vanaf vandaag de 'Sportiefste leerling van Nederland' noemen. De leerling van basisschool de Catamaran uit Rotterdam-Zuid is uit acht genomineerde medescholieren gekozen door een jury bestaand uit sportwethouder Lamers en balvirtuoos Soufiane Touzani.

De Catamaran heeft de titel Sportiefste School van Nederland sinds 2009 in bezit. Zij heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een school waarin sport en gezonde voeding is verweven. De Catamaran beschikt onder meer over vakleerkrachten gym, Schoolsportvereniging Lombardijen en een groot aanbod verschillende sporten.

Wethouder Lamers: "Enkele jaren geleden was op deze school nog geen tien procent van de kinderen lid van een sportvereniging. De school heeft de laatste jaren sport een sleutelpositie gegeven in het lesprogramma. Dit heeft er onder meer toe geleid dat nu ruim veertig procent van de kinderen bij een vereniging sport." De sportwethouder was dinsdag op De Catamaran aanwezig om Faisal Aitali de prijs van sportiefste leerling van Nederland uit te reiken. "De sportiefste leerling van de Catamaran, dat zich de sportiefste school van Nederland mag noemen, móét wel de sportiefste leerling van het land zijn." Lamers nam na zijn felicitatie de gelukkige Faisal op zijn schouders.

Faisal zelf snapt wel waarom hij gewonnen heeft: "Omdat ik veel sport en altijd goed mijn best doe."