Gemeente Den Helder

Nieuwe coalitie in Den Helder rond 2010-04-20

De VVD, Trots op Nederland, D66 en CDA hebben overeenstemming bereikt over een coalitieakkoord. De partijen zijn sinds eind maart met elkaar in gesprek om de formatie van een nieuwe coalitie te bespreken. De formateur, Freek Korver, presenteert het akkoord op donderdag 21 april in de raadzaal in het stadhuis van Den Helder. De fractievoorzitters zullen er dan ook hun handtekening onderzetten. Op woensdag 28 april wordt de inhoud van het akkoord besproken in de gemeenteraad. In dezelfde raadsvergadering vindt de benoeming van vier kandidaat-wethouders plaats.

De kandidaten en de beoogde portefeuilleverdeling is als volgt:

Wethouder Werken (Kees Visser - VVD):
Economische zaken, Zee- en luchthaven, Evenementen, Recreatie en toerisme, Arbeidsmarktbeleid, Sociale voorzieningen, Willemsoord.

Wethouder Financiën (Paul Walgering - Trots op Nederland): Financiën, Grondzaken en vastgoed, Vergunningen, Verkeer en waterstaat, Milieu.

Wethouder Ruimte (Pia Bruin - D66):
Ruimtelijke ontwikkeling, Wonen, Monumentenzorg, Beheer openbare ruimte, Wijkgericht werken.

Wethouder Welzijn (Wiltrude Turnhout-van den Bosch - CDA): Onderwijs, Volksgezondheid, WMO, Schuldhulpverlening, Maatschappelijke opvang, Kunst en cultuur, Sport, Jeugd.

Burgemeester Koen Schuiling krijgt naast zijn wettelijke taken de volgende onderwerpen in zijn portefeuille: Personeel & organisatie, Communicatie, Burgerparticipatie, Buitenlandse- en externe betrekkingen, Handhaving (vergunningen).