FloraHolland


Vroegveilen tuinplanten in Venlo

VENLO (8 april 2010) - Ook in 2010 wordt het vroegveilen van tuinplanten op FloraHolland Venlo voortgezet. In de periode van dinsdag 20 april a.s. (week 16) tot en met uiterlijk donderdag 27 mei a.s. (week 21) wordt in Venlo op dinsdag en donderdag om 05.30 uur gestart met het vroegveilen van tuinplanten op de Klokken 1, 2 en 3. Deze periode is mede afhankelijk van de ontwikkeling van de aanvoer tuinplanten. Let op: op Koninginnedag vrijdag 30 april en op Hemelvaartsdag donderdag 13 mei 2010 zal er niet geveild worden in Venlo. Zorg er dan voor dat u in de EAB de juiste veildata hanteert.

Sturing vanuit Venlo
Om tijdens het voorjaarsseizoen een soepel verloop van het aanvoer- en verkoopproces te waarborgen, wordt er ook dit jaar in de dagelijkse aanvoer van tuinplanten richting aanvoerders sturing gegeven door het Marktteam Planten van vestiging Venlo. Denk hierbij aan advisering over het veilen van Monsterpartijen (=GP+) en Grote Partijen (=GP), de belading van de karren, de grootte van de aanvoer en het terugkoppelen van reacties van kopers naar aanvoerders.

Aanvoertijden vroegveilen
In de periode vroegveilen Tuinplanten blijven de aanvoertijden in de middag en de avond gelijk aan de dagen waarop er géén vroegveilen is. Wanneer u als aanvoerder echter product aanvoert tijdens de ochtendaanvoer, dan kunt u dat doen van 03.30 tot uiterlijk 04.30 uur. Collectief vervoerders dienen uiterlijk om 03.30 uur het product veilingklaar te hebben afgeleverd. Deze tijden gelden voor zowel bloemen- als plantenaanvoer.

Wilt u meer informatie over het vroegveilen Tuinplanten, dan kunt u contact opnemen met André van den Bosch, Marktmanager Planten, T +31 (0)77 323 99 33 of met Els Claessens, Hoofd Klokzaken, T +31 (0)77 323 98 66.