Ingezonden persbericht

Persbericht

Betreft: Lancering streekmerk Brabantse Wal

Officiële eerste aspergesteek Brabantse Wal

Woensdag 21 april 2010 wordt het streekmerk Brabantse Wal onthuld tijdens de officiële eerste
steek van het erkende streekproduct de Brabantse Wal asperge.
De Streekorganisatie Brabantse Wal is een samenwerkingsverband van de Provincie Noord-Bra-
bant, lokale overheden en alle betrokken organisaties en ondernemers bij de streek. Gezamenlijk
maken zij zich sterk om de Brabantse Wal als provinciaal landschap onder de aandacht te brengen
van inwoners, recreanten en toeristen.
Om de streek een eigen identiteit mee te kunnen geven in alle promotionele activiteiten, is het
streekmerk Brabantse Wal ontwikkeld.
De vereniging van aspergetelers Brabantse Wal zal als eerste het streekmerk gaan voeren. Het
streekmerk is onderdeel van hun huisstijl en komt terug op verpakkings- en promotiemateriaal van
het streekproduct Brabantse Wal asperge.
De lancering van het streekmerk Brabantse Wal combineren we dan ook met de eerste steek van
de Brabantse Wal asperge op woensdag 21 april vanaf 16.30 uur bij:
"Boerke"Bogers, Vossenweg 4, 4631 SH Hoogerheide.
Samen met de telersvereniging van de Brabantse Wal asperges organiseert Stichting Proefmei de
officiële eerste steek van dit erkende streekproduct van de "koude"grond. De eerste steek zal, on-
der het toeziend oog van vele gasten, worden verricht door de vier verantwoordelijke wethouders
van de Brabantse Wal gemeenten in aanwezigheid van vele partners uit het gebied.
De vers gestoken asperges zullen vervolgens, in het bekende speciale kistje, op ludieke wijze
worden vervoerd naar Hare Majesteit Koningin Beatrix en naar ROC Hotelschool Het Zoomvliet-
college in Bergen op Zoom. Hier gaat op hetzelfde moment de eerste voorronde van start van de
Fissler Kookwedstrijd. Dit laatste kadert het later dit jaar te organiseren evenement ProefMei.
Tijdens dit evenement staan de Brabantse Wal en de 3 AAA's (ansjovis, asperges, aardbeien) cen-
traal. Dit evenement vindt plaats op 3, 4 en 5 juni in het centrum van Bergen op Zoom.
Na de eerste steek zal vinoloog Hr. Horstink de aspergewijn voor dit jaar presenteren welke is
gekozen door de Brabantse Wal aspergetelers.
Het streekmerk zal worden gepresenteerd door de heer P. Meeuwisse, voorzitter van de Streek-
organisatie Brabantse Wal.
Met de onthulling van het streekmerk wordt weer een belangrijke stap gezet richting verdere so-
ciaal economische ontwikkeling en branding van het provinciale landschap de Brabantse Wal en de
samenwerking tussen de verschillende overheden, ondernemers en andere belanghebbenden.
Graag nodigen we u uit verslag te doen van deze voor de Brabantse Wal belangrijke gebeurtenis.

Programma:
16.30 Ontvangst met drankje en hapje.
16.45 Welkom door voorzitter Proefmei.
16.50 Presentatie streekmerk Brabantse Wal door voorzitter de heer Pim Meeuwisse
17.10 Uitnodiging door voorzitter van de Telersvereniging voor eerste steek
17.25 Presentatie aspergewijn door Gerard Horstink
17.35 Overhandiging kistje aan "ludieke"waardevervoerders
17.40 Transport eerste asperges naar Hare Majesteit en de Hotelschool
17.45 Nagenieten van asperges en de Aspergewijn 2010
18.15 Einde programma