Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

REUSACHTIGE ZANDSCULPTUREN VAN 'THE BIG FIVE' TE ZIEN IN SAFARIPARK BEEKSE BERGEN

'The Big Five': volgende week al in zand, later deze zomer ook in het echt

Hilvarenbeek, woensdag 21 april 2010 - Als aankomende zomer de kafferbuffel zijn eerste stappen zet op de savannes van Safaripark Beekse Bergen, kunnen bezoekers gegarandeerd de complete 'Big Five' zien tijdens een dagje safaripark. Om hen alvast een beetje te laten wennen aan dit idee, zijn er vanaf woensdag 28 april in het park enorme zandsculpturen te bewonderen van deze legendarische Afrikaanse dieren.

Oog in oog staan met metershoge exemplaren van 'The Big Five'. Dat klinkt om bang van te worden. Toch zullen bezoekers van Safaripark Beekse Bergen hier mee te maken krijgen als zij vanaf 28 april een bezoek brengen aan het park. Als voorproefje op het compleet maken van de echte Big Five (olifant, luipaard, leeuw, neushoorn en buffel) in de loop van deze zomer, zijn er vanaf volgende week alvast reusachtige zandsculpturen van deze legendarische dieren te aanschouwen langs de wandelroute in het park. Parkmanager Sjors van den Boogaart: "We zijn natuurlijk apetrots dat we deze zomer als enige park in de Benelux The Big Five compleet hebben. Met de mega-zandsculpturen luiden we dit heugelijke feit op gepaste wijze in."

Topspecialisten van de Zandacademie
Voor het vervaardigen van deze sculpturen werd vorige week 300 ton sculptuurzand neergelegd in het park. Een team van vijftien internationale topspecialisten van de Haagse Zandacademie werkt negen dagen lang keihard, om een zestal metershoge kunstwerken op tijd klaar te krijgen: een olifant, luipaard, leeuw, neushoorn, buffel en een variant met het vijftal samen. De enorme sculpturen zijn van 28 april tot en met 31 augustus te zien.
---