Ingezonden persbericht

Gallo Grapevine April 2010

21 april 2010. Koninginnedag, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag en Pinksteren. Het voorjaar staat in het teken van mooi weer en veel feestdagen. Dé wijn om in het park, op de boot, in uw tuin tijdens een BBQ of op een feest te drinken is natuurlijk rosé. Gallo's Grapevine staat deze maand dan ook helemaal in het teken van rosé. Want een glas van deze roze wijn brengt gezelligheid en sfeer op warme dagen.

Het maken van rosé: een echte kunst

Rosé is geen combinatie van witte en rode wijn. Rosé wordt gemaakt van blauwe druiven en heeft een lichte kleur omdat de schillen minder lang bij het sap blijven dan bij rode wijn. Als de wijn de juiste kleur heeft worden de schillen van het sap gescheiden. Maar, hoe langer de schillen in het sap liggen, hoe krachtiger de smaak van de rosé.

Volgens kenners van Gallo Family Vineyards is het grote verschil tussen rosé van de vorige eeuw en die van nu de balans tussen natuurlijke zuurheid en zoetheid. Vroeger zat er meer tannine in de rosé, waardoor deze tussen een traditioneel droge en zoete rosé in zat. Nu kunnen alle fruitsmaken in de wijn gebracht worden zonder de natuurlijke tannine vrij te maken. Dat geeft bijzondere wijnen als resultaat.

De rosés van Gallo

De oogst van 2008 heeft een zeer rijke smaak door een bijzonder goed groeiseizoen. De Grenache Rosé is gemaakt van de Grenachedruif, die het in het Rhônedal al eeuwenlang goed doet. Juist deze soort gedijt uitstekend in de Californische wijngaarden.

De White Zinfandel wordt gemaakt van de Zinfandeldruif die in Californië een geschiedenis heeft vanaf het midden van de negentiende eeuw. De beschutte ligging van de wijngaarden aan de voet van de Sierra Nevada zorgen voor het lange groeiseizoen waardoor deze soort het beste tot zijn recht komt.

De Shiraz Dry Rosé wordt gemaakt van de Shirazdruif, die door de Californische warme dagen en koele nachten langzaam rijpt. Daardoor ontstaat een rosé met een breed karakter.

Gallo's suggestie

De White Zinfandel is medium te noemen en heeft in het glas een edelsteenachtige kleur. Deze wijn heeft een bouquet van cranberry, watermeloen, kers, aardbei en tropische vruchten. De White Zinfandel is lekker bij pittig Thais eten, milde kazen, vers fruit en gegrilde vis.

De Grenache Rosé is fris en heeft een bouquet van verse aardbeien en watermeloen en is het lekkerst bij een temperatuur van 6-8 graden. De Grenache gaat prima samen met groene salades en gegrilde vis.

De Shiraz Dry Rosé is een mediumvolle rosé met kersen, tropisch fruit en een vleugje lavendel, waar pasta met vis en roomsaus en milde Aziatische gerechten heel goed bij passen.

Coole Cocktails

Met de rosés van Gallo kunt u frisse en feestelijke cocktails maken. Op http://www.gallofamily.nl/enjoyingwine/coolcocktails/ vindt u de recepten voor de Rosé Spritzer, Rosé Sangria, de Rosé Cooler en de Rosé Crush. En binnenkort lanceert Gallo de Rosito!

Gallo geeft loungesets weg

Met Gallo proef je de lente. En hoe daarvan beter te genieten dan loungend in je eigen tuin? Onder het motto Proef de Lente! geeft Gallo Family Vineyards 10 Roobol Lounge Sets weg (t.w.v. ¤ 595). De tuinmeubelen van Roobool zijn eyecatchers die alle seizoenen doorstaan en zijn een verrijking voor iedere tuin, om elke dag van te genieten. Van 10 maart tot 1 juni 2010 heeft elke fles van Gallo een halslabel met een unieke wincode. Op www.galloproefdelente.nl kunt u direct zien of u een winnende code heeft!

Agenda tips

Proef de wijnen van Gallo tijdens de Libelle Zomerweek: 17-23 mei in Almere

Waar verkrijgbaar?

De Gallo Family Vineyards wijnen 2008 zijn verkrijgbaar bij Dirk van den Broek, Jumbo, C1000, Super de Boer, Sanders, Poiesz, Plus, Coop, MCD, Vomar, Hoogvliet, Spar.

www.gallofamily.nl.

-------

Nadere informatie voor de redactie:

- Wilt u de wijnen van Gallo proeven? Neem contact op met Frederiek Bouwmans van Topiq, via 020-471 12 28 of door een e-mail te sturen aan Gallo@topiq.com.

- Ook voor meer informatie over Gallo, een afspraak met een van de wijnmakers, de wijnen zelf en/of beeldmateriaal kunt u bij Frederiek terecht.