Persbericht

Planning vrijwilligers Alpe d'HuZes via 'Zelfroosteren' van Paralax
~ Leverancier van personeelsplanningsoftware helpt bij de organisatie en planning van de ruim 700 vrijwilligers van het wielerevenement Alpe d'HuZes ~

Maarssen, 21 april 2010 - Paralax Planning Solutions stelt gratis software en consultants beschikbaar om het inplannen van de ruim 700 vrijwilligers van Alpe d'HuZes probleemloos te laten verlopen.

Alpe d'HuZes is een wielerevenement waarbij de deelnemers, alleen of in teamverband, geld inzamelen voor het Alpe d'HuZes onderzoeksfonds bij KWF Kankerbestrijding. Hiervoor moeten de deelnemers of deelnemende teams op één dag minstens zes maal de Alpe d'Huez beklimmen. Het evenement wordt al voor het vijfde jaar op rij gehouden; vorig jaar werd door de deelnemers een recordbedrag van bijna 6 miljoen euro bij elkaar gefietst. Doelstelling voor dit jaar is minimaal 10 miljoen euro.

Dit jaar doen 250 individuele deelnemers en 250 teams mee van 6 tot 8 personen. Om dit in goede banen te leiden, hebben ruim 700 vrijwilligers zich aangemeld. Zij houden zich onder andere bezig met de catering, schoonmaak en de verkeersveiligheid.

Om de organisatie van de vrijwilligers in goede orde te laten verlopen, stelt Paralax de personeelsplanningsoftware Rostar CAS in combinatie met de suite Zelfroosteren gratis beschikbaar. Rostar CAS Zelfroosteren stelt de vrijwilligers in staat om zichzelf in te roosteren op de taken of opdrachten die door diverse planners aangemaakt zijn. Dit betekent dat de vrijwilligers van de Alpe d'HuZes al vóór 3 juni aan kunnen geven welke taken zij op zich nemen. De organisatie kan daardoor zien of er al genoeg vrijwilligers zijn die zich ontfermen over bijvoorbeeld het vlaggen in de bochten of het verzorgen van een goede doorstroming van het verkeer.

Paralax stelt de software kosteloos ter beschikking aan de organisatie van de Alpe d'HuZes. Daarnaast biedt Paralax de consultancy omtrent de implementatie en de opleidingen voor het gebruik van Rostar CAS voor niets aan.

"Vorig jaar hebben wij Alpe D'HuZes ondersteund via een financiële bijdrage. Dit jaar wilden we echt laten zien waar we toe in staat zijn en derhalve hebben we besloten om zowel onze software als onze dienstverlening in te zetten om dit goede doel te ondersteunen", aldus algemeen directeur Rob Buikema van Paralax. "Met name het anti-strijkstok beleid van Alpe d'HuZes spreekt ons enorm aan en wat ons betreft gaan we deze ondersteuning in de komende jaren herhalen."