Persbericht

21 april, 2010

McAfee en Riverbed combineren WAN-optimalisatie en beveiliging in één applicatie
~ Gezamenlijke oplossing verlaagt Total Cost of Ownership voor organisaties ~

McAfee en Riverbed, de IT-infrastructuur performance company voor netwerken, applicaties en storage, hebben een samenwerkingsverband gesloten dat uitgebreide beveilgings- en WAN-optimalisatie-oplossingen combineert voor organisaties met remote kantoren. De virtuele one-box-oplossing bevat McAfee Firewall Enterprise-software die draait op Riverbed® Steelheads®. Deze oplossing biedt organisaties versnelde toegang tot data en applicaties. Dit terwijl hun bedrijfskritische informatie en infrastructuur worden beschermd tegen beveiligingsrisico's.

De bundeling van krachten helpt klanten de distributed computing uitdagingen op een kostenefficiënte manier aan te pakken met belangrijke IT-initiatieven zoals servercentralisatie, datacenterconsolidatie en een hoge mate van mobiliteit voor werknemers. Klanten behalen direct tastbare voordelen en realiseren een lagere Total Cost of Ownership door consolidatie van apparatuur, afnemende operationele complexiteit en een lager bedrijfsrisico.

De WAN-optimalisatie-oplossingen van Riverbed stellen organisaties in staat om een breed scala aan bottlenecks op het gebied van private cloud- en IT-infrastructuur, waaronder een slechte applicatieperformance, trage database backups en onvoldoende bandbreedte, op remote locaties op te lossen. Door het versnellen van de applicatieperformance tussen datacenters, remote locaties en mobiele werkers, realiseert de Steelhead de IT-consolidatie van organisaties terwijl tegelijkertijd de productiviteit van medewerkers en onderlinge samenwerking verbetert.

Het Riverbed Services Platform (RSP) is een uit te breiden virtueel data services-platform dat is geïntegreerd met de Steelhead-hardware. Hierdoor kunnen klanten diverse best-of-breed-diensten uitrollen, waar voorheen toegewezen servers voor ingezet moesten worden. Klanten kunnen virtuele applicaties, zoals de McAfee Firewall Enterprise software, direct uitrollen via RSP om de hardware-infrastructuur-footprint te verkleinen op remote locaties en verlaagt hiermee de operationele overhead.

Systeembeheerders plaatsen met de McAfee Firewall Enterprise-software firewall-regels in de juiste context. Daarnaast halen zij voordeel uit het centrale firewall-management, rapportagemogelijkheden en de optie voor het eenvoudig creëren van regels. De software biedt verschillende beschermingsniveaus tegen bedreigingen zoals veilige VPN-verbindingen, anti-spam, URL en Web inhoudsfiltering, versleutelde traffic-inspectie, configureerbare applicatieniveau-bescherming en software die wereldwijd proactief aanvallen blokkeert voordat deze zich kunnen voordoen.

"Klanten van Riverbed consolideren hun IT-infrastructuur en plaatsen data steeds verder weg van gebruikers dat een negatief effect heeft op de responstijd van bedrijfskritische applicaties", zegt Venugopal Pai, vice-president alliances bij Riverbed. "Onze WAN-optimallisatie-oplossingen helpen bij het oplossen van deze problemen en leveren LAN-achtige applicatieperformance voor werknemers."

"Klanten zijn op zoek naar eenvoudig beheer en beveiliging die geïntegreerd zijn in kritische netwerkinfrastructuurplatforms, zoals de Steelhead", zegt Dan Ryan, executive vice-president en algemeen directeur van de Network Security business unit van McAfee. "Door de erkenning van eventuele integratie en overlap van beveiliging in de netwerkomgeving, hanteren wij een proactieve benadering bij het bieden van oplossingen die keuze en flexibiliteit met zich meebrengen in de markt. De koppeling van de sterke punten van beide bedrijven biedt een reeks oplossingen die klanten in staat stelt hun meest waardevolle data te beschermen."

(464 woorden)