Ingezonden persbericht

Persbericht

Rotterdam, 21 april 2010

Air Products bouwt nieuwe waterstoffabriek in Maleisië

Air Products, één van de grootste leveranciers van waterstof ter wereld, heeft bekend gemaakt dat het een nieuwe waterstoffabriek gaat bouwen in West Port, Maleisië. Met de bouw van deze fabriek komt Air Products tegemoet aan de sterk stijgende vraag naar waterstof in de regio. De fabriek is van het type stoom methaan reformer (SMR) en heeft een productiecapaciteit van zo'n 42.000 kubieke meter per dag. De nieuwe waterstoffabriek wordt in het eerste kwartaal van 2011 opgeleverd.

Air Products is al vele jaren actief in Maleisië en is met fabrieken in West Port, Banting en Kuantan een van grootste waterstofproducenten in het land. De nieuwe fabriek wordt de tweede van Air Products in West Port. De waterstof wordt geleverd aan een groot aantal bedrijven waaronder de chemische industrie, die grondstoffen produceert voor de productie van bijvoorbeeld cosmetica, schoonmaakmiddelen, desinfectiemiddelen en smeermiddelen.

West Port is strategisch gelegen aan de Straat van Malakka en biedt een goede toegang tot Maleisië. Kuala Lumpur ligt op een uur rijden. West Port is een van de belangrijkste bestemmingen voor containerschepen, die gebruik maken van de drukste scheepvaartroute van de wereld. West Port is niet alleen een van de grootste en belangrijkste havens van Zuidoost-Azië, maar ook een van de top vijf havens van de wereld als het gaat om productiviteit.

"De nieuwe waterstoffabriek betekent niet alleen een uitbreiding van onze productiecapaciteit in West Port, maar ook een versterking van onze positie als marktleider in Maleisië", zo lichtte Douglas Hayes, general manager Tonnage Gases van Air Products in Azië toe. "De vraag van onze klanten in de regio neemt gestaag toe en zij verwachten, dat hun waterstofleverancier meegroeit en garant staat voor een betrouwbare levering."

---



Ingezonden persbericht