Ingezonden persbericht

YOB speelt exclusieve aftershow van Master Musicians Of Bukkake en Wooden Shjips

donderdag 22 april @ Trix, Antwerpen

De Amerikaanse doom metal gigant YOB maakte afgelopen weekend haar Europese debuut op het Tilburgse Roadburn Festival. Het trio speelde er twee aparte sets en telkens zorgden ze voor uitzinnige taferelen en honderden langzaam simultaan headbangende hoofden. De eveneens aanwezige TRIX-delegatie sprak na de tweede set zelfs over hét hoogtepunt van gans het festival. Op het online magazine KindaMuzik waren ze ook meer dan overtuigd: "Het is ook maar al te begrijpelijk waarom de New York Times onlangs in een liverecensie beweerde dat YOB momenteel één van de beste bands van Noord-Amerika is." De heren zitten na hun optredens op Roadburn dankzij een eveneens overenthousiaste Ijslandse vulkaan echter vast op het Europese vasteland en daar zagen wij dan weer een unieke kans in om deze heren een podium aan te bieden. YOB op plaat is een fenomeen, live is het niets minder dan een pletwals! Voor fans van Melvins, Neurosis, Sleep, Celtic Frost, Asva, Electric Wizard, 5Ive, Motörhead, Black Sabbath, High On Fire, etc!
Wooden Shjips komt eraan. Hun eerste album en de daar achteraan uitgebrachte singles compilatie waren prachtige platen van een van de origineelste upcoming bands van het moment. Het eenvoudig getitelde 'Dos' schotelt vijf nummers voor die net zo goed uit 1968 of 1988 zouden kunnen komen. De tracks zijn een soort natuurlijke loops met net genoeg stukjes zang om niet voor instrumentaal door te gaan. Het is minimalistische psychedelica waar bewondering voor Neu! en Loop in verscholen zit. Maar bij Wooden Shjips komen de fuzz hooks aan als zweepslagen en zijn ze zeer groovy en hypnotiserend zoals Suicide. De Shjips hebben een fantastisch dof non-digitaal geluid en zit de scherpte in de songs zelf. De heren van Pavement blijken bovendien grote fans te zijn! Een blik op de speellijst van de Wooden Shjips leert ons namelijk dat ze niet alleen hun voorprogramma in de Londense Brixton Academy toegewezen krijgen, maar dat ze tevens optreden tijdens de door Pavement zelf gecureerde versie van het All Tomorrow's Parties Festival in Minehead (Engeland).
Master Musicians of Bukkake is een los-vast collectief van een zevental mensen die hun muzikale sporen reeds verdienden in bands als Earth, Burning Witch, Grails en The Dimished Men. Samen maken ze muziek die het midden houdt tussen folkloristische drone, minimalistische artistieke fuzzy rock en shamanistische desert hippiemuziek. Het bekendste lid van het collectief is Randall Dunn. Dunn zat bij zowat de hele backcatalogue van Sunn O))) aan de knoppen en verleende hand- en spandiensten aan Earth, Jesse Sykes, Asva, Eyvind Kang, Wolves in the Throne Room en Sir Richard Bishop. Het laatste album van MMOB, 'Totem One', verscheen vorig jaar op het Antwerpse Conspiracy Records en is het eerste deel van een trilogie. Verwacht je aan een elektrisch-ritualistische uitstap van psych gitaren, analoge synth gezangen en exotische percussie als een meditatie van een losgeslagen krishna bijeenkomst! Jawel...
Tijdschema:
- 20u00: deuren
- 20u30 - 21u30: Master Musicians Of Bukkake
- 22u00 - 23u00: Wooden Shjips
- 23u30 - 00u30: YOB



Ingezonden persbericht