Ingezonden persbericht

PERSBERICHT: Grote verschillen in kosten voor Creditcard

Renteverschillen tussen Creditcards kunnen oplopen tot maar liefst 12 procent. Ook de vaste kosten per jaar verschillen tientallen euro's. En de klanttevredenheid is bij goedkope kaarten net zo goed als bij de dure kaarten. Zo blijkt uit een verkennend onderzoek van Loanz.nl.

Je bent de klos zodra je te laat betaalt
Zodra je een Creditcard gebruikt vraag je feitelijk direct een persoonlijke lening aan. Achteraf betaal je dan de lening terug. Zoals bij elke lening betaal je wel een rente, wanneer je te laat betaalt. Heb je een automatische incasso? Dan is er geen probleem. Heb je die niet? Dan ben je de klos. Je betaalt dan vaak een zeer forse rente. En de rente op kredieten zijn hoog. Zie ook Consument spekt kas kredietverstrekkers.

Opvallend grote renteverschillen tussen aanbieders
Welke kredietverstrekkers verdienen nu het meest aan de Creditcard? De Friesland Bank verdient er voldoende aan. Deze bank vraagt 16,9 procent rente als je te laat betaalt. Bij de SNS Bank betaal je nog geen 5 procent. Dat scheelt nogal. De Rabobank heeft een marktgemiddeld rentepercentage van ruim 10 procent. Dit zijn wel forse bedragen.

Ook jaarlijkse vaste kosten verschillen sterk
De jaarlijkse vaste kosten van de SNS kaart zijn ook relatief laag: 15 euro. De Rabobank, American Express en VISA hebben relatief dure kredietkaarten. Daar betaal je snel meer dan 50 euro per jaar. Nu heeft Visa wel een goedkopere kaart. Maar dan loop je nog wel eens tegen extra kosten op. Bijvoorbeeld wanneer je via Easyjet een ticket boekt. Dan moet je 9,50 extra betalen als je "slechts" de VISA World Card hebt.

Geen verband tussen klanttevredenheid en prijs van Creditcards
Wat betreft de klanttevredenheid zit het wel goed. De bereikbaarheid voor vragen is prima. De twee minst scorende punten zijn het advies dat je over je Creditcard krijgt en de prijs/ kwaliteit verhouding. Zie ook de tabel. En goedkope Creditcards hebben een net zo hoge klanttevredenheidsscore als de dure varianten.

Glossy Magazine nuttig bij je CreditCard?
Naast het betaalgemak in binnen- en buitenland bieden de meeste Creditcards ook extraatjes. Met de BIJcard spaar je BIJ-punten. En daarmee kan je dan "gratis" shoppen bij de Bijenkorf. Leuke loyalty marketing door de Bijenkorf. En dit wordt gewaardeerd door de consumenten. Zie ook de reviews bij de BIJcard. Bij VISA krijg je tal van kortingen. En een mooi glossy.

Creditcards vergelijken loont
Het is duidelijk dat het vergelijken van Creditcards loont. Je ziet snel hoeveel je kan besparen. En een goedkopere kaart gaat niet ten koste van je tevredenheid.

# # # #