Ingezonden persbericht

PERSINFORMATIE

Nationale ICT Awards 2010 uitgereikt

Den Haag, 21 april 2010

Tijdens een galabijeenkomst in de Nieuwe Kerk te Den Haag zijn de Nationale ICT Awards 2010 uitgereikt. Winnaar van de Broos van Erp Prijs van ¤ 25.000 is dit jaar Serious Toys B.V. De ICT~Office Innovatie Award ging naar Aplaza, terwijl Intrinsic-ID B.V de ICTRegie Award in de wacht sleepte. Innovaders is de gelukkige winnaar van de ICT~Milieu Award.

De Nationale ICT Awards zijn een beloning voor personen, organisaties of initiatieven die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van innovatieve ICT-toepassingen voor bedrijfsleven, non-profitsector en overheid of in Nederland ontwikkelde ICT-kennis vertalen naar toepassingen ten behoeve van maatschappij of economie. De Nationale ICT Awards worden mogelijk gemaakt door ICT~Office, ICTRegie, het ministerie van Economische Zaken en de gemeente Den Haag.

Serious Toys B.V. winnaar Broos van Erp Prijs

Het in Den Bosch gevestigde Serious Toys houdt zich bezig met de ontwikkeling van interactieve, elektronische hulpmiddelen die gebruik maken van tastbare speel- en oefenobjecten. De combinatie van persoonlijke ontwikkeling en plezier staat voorop bij de producten van deze organisatie. Voor kinderen vormen de producten van Serious Toys een aangenaam hulpmiddel om zich zonder enige druk te kunnen ontplooien.

ICT~Office Innovatie Award naar Aplaza

De ontwikkeling van het open Aplaza transactieplatform heeft ervoor gezorgd dat de systemen van verzekeraars en het grootste deel van de intermediairs voortaan direct aan elkaar te koppelen zijn. Hierdoor hoeven gegevens slechts één keer te worden ingevoerd, waarbij de data voor iedere schakel in de keten direct beschikbaar zijn. Per polis zorgt dit voor een tijdsbesparing van twintig minuten. Op initiatief van de brancheverenigingen NBVA en NVA (inmiddels gefuseerd tot Adfiz) en de softwareontwikkelaars ANVA en UNIT4 werd begonnen met de ontwikkeling van Aplaza. Grote verzekeraars als Aegon, Delta Lloyd, Generali, ASR en REAAL ontsluiten hun productenportfolio inmiddels via dit transactieplatform.

Intrinsic-ID B.V. sleept ICTRegie Award in de wacht

Intrinsic-ID B.V., een voortvloeisel uit Philips Research, trekt ten strijde tegen vervalsing van goederen in het algemeen en elektronische producten in het bijzonder. Chief Technology Officer dr. Pim Tuyls en zijn collega's ontwikkelen toepassingen, waarbij de beveiliging van chips in smart cards, betaaltelevisiesystemen, mobiele apparaten (zoals mobiele telefoons) en de belangrijke informatie (bijvoorbeeld software, muziek, video's en pincodes) op deze apparaten centraal staat. Dankzij de producten van Intrinsic-ID kan een verlies van miljoenen euro's ten gevolge van concurrentie van goedkoop geproduceerde vervalsingen worden verkomen en wordt een groot maatschappelijk en economisch belang gediend.

Innovaders wint ICT~Milieu Award

Met de Wattcher heeft Innovaders een designproduct ontwikkeld, waardoor iedere bewoner op een overzichtelijke manier een beeld van het elektriciteitsverbruik in zijn of haar woning krijgt. Elke keer dat er een apparaat aan- of uitgezet wordt, ziet men meteen het verschil. Zelf verbruikt de Wattcher nauwelijks energie. Bovendien helpt Innovaders met de internettoepassing 'Wattcher-online' de gebruiker om naar aanleiding van de verkregen informatie energie te besparen. Innovaders ontwikkelde de Wattcher, ontworpen door Marcel Wanders, in goede samenwerking met Eneco.

----------

Noot aan de redactie (