Gemeente Rotterdam

cursus jij en scheiden

31 maart 2010 | Deelgemeente Hoogvliet | nieuwsbericht

Cursus Jij en Scheiden

Scheiden is een ingrijpende gebeurtenis voor zowel ouders als kinderen. Er verandert veel. Ouders wonen opeens in verschillende huizen en gewone dingen als samen eten of een verhaaltje voor het slapen gaan, zijn niet meer hetzelfde. Het is normaal dat kinderen daar verdrietig of boos over zijn. De cursus JES (Jij En Scheiding) helpt kinderen omgaan met de gevolgen van de scheiding.

Tijdens de cursus wordt er op verschillende manieren met kinderen gewerkt. Er wordt gepraat, getekend en geknutseld maar ook geoefend met moeilijke situaties door met elkaar rollenspellen te spelen. Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar en bestaat uit zes bijeenkomsten van anderhalf uur. Een onderdeel van de cursus is de ouderbijeenkomst. Wij geven u hierin handvatten om op een prettige manier met uw kind over de scheiding te praten.

Deelname aan de cursus is gratis. U en uw kind kunnen deelnemen als u momenteel een scheiding voorbereidt, maar ook als u al kortere of langere tijd gescheiden bent. Voorafgaand aan de cursus vindt een kennismakingsgesprek plaats met u en uw kind. Aan het eind evalueren we samen de cursus.

Bij voldoende aanmeldingen wordt de cursus op 21 april in Hoogvliet gestart. De cursus zal worden gegeven op 6 achtereenvolgende woensdagmiddagen van 13.30 tot 15.00.

Voor informatie en aanmelding voor de cursus kunt u op werkdagen contact met opnemen met het secretariaat Kennis- en trainingscentrum via telefoonnummer (010) 26 61 702 of e-mail ktc@flexusjeugdplein.nl. Het is ook mogelijk u aan te melden via het (school)maatschappelijk werk, huisarts, ouderconsulent of pedagoog.