Gemeente Waalwijk Tentoonstelling bibliotheek Oorlog en Bevrijding

Vanaf woensdag 21 april tot en met vrijdag 11 juni 2010 is in de Bibliotheek Waalwijk tijdens de openingsuren een tentoonstelling te zien rond het thema Oorlog en Bevrijding. De tentoonstelling is ingericht door het Gemeentearchief Waalwijk.
Wethouder H. Heuverling opent op woensdag 21 april om 19.15 uur de tentoonstelling in de Bibliotheek Waalwijk (Wilhelminastraat 4a, 5141 HK Waalwijk).
Aansluitend, om 20.15 uur is er de mogelijkheid een lezing bij te wonen van Yvonne Keuls waarin haar boek Daniel Maandag centraal staat.

Dit jaar is het 65 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd van de Duitse bezettingsmacht. Het Gemeentearchief Waalwijk schenkt in de tentoonstelling aandacht aan de gebeurtenissen in Waalwijk, Waspik en Sprang-Capelle tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daarbij gaat het om de bekende gebeurtenissen zoals de inslag van de V1s of de moord op burgemeester Moonen en Joop Hoffmans. Ook zijn er beelden te zien van het dagelijks leven uit die periode.
Aan de hand van een fotowand kunt u een blik werpen op de oorlogsperiode en de bevrijding van Waalwijk, Waspik en Sprang-Capelle.
In de bibliotheek zijn ook een vijftal vitrines ingericht waarin archiefstukken te zien zijn uit de archieven en collecties van het Gemeentearchief. Tevens liggen er voorwerpen die ter beschikking zijn gesteld door particulieren uit Waalwijk en omgeving.

Publicatie datum 12-04-2010