Gemeente Zoetermeer

Knutselen op stadsboerderij De Weidemolen

Stadsboerderij De Weidemolen
Op woensdag 21 april kunnen kinderen van 14.00 tot 16.00 uur een tuinkersmannetje knutselen op stadsboerderij De Weidemolen in Oosterheem.
Ze beplakken een potje en maken er een gezichtje van. In het potje zaaien ze tuinkers. Als het genoeg water krijgt, groeit bovenop zijn kop de tuinkers. Deze gratis activiteit is onder deskundige begeleiding.

Een bezoekje aan de nieuwe boerderij is de moeite waard. Een van de twee varkens heeft biggetjes gekregen en de konijnen in de konijnenvilla kunnen naar buiten. Ook de geiten zijn buiten te vinden en grazen in de weide. Voor kleine kinderen staat er een nieuw speelhuisje. De vele milieuvriendelijke voorzieningen maken de boerderij bijzonder. Wat bij aankomst direct opvalt zijn de 144 zonnepanelen op het bezoekersgebouw en het groene dak van de stal, dat bedekt is met sedum.

Bereikbaar
Stadsboerderij De Weidemolen is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur en ligt aan de burgemeester Middelberglaan 2 in de wijk Oosterheem. Met de auto bereikbaar via de Martin Luther Kinglaan. Fietsers en wandelaars kunnen de boerderij bereiken via de Moldaustroom.