Gemeente Stede Broec

Opening vacaturebank Maatschappelijke stage

14-04-2010 De Vrijwilligerscentrale Westfriesland viert op woensdagmiddag 21 april de officiële opening van de vacaturebank Maatschappelijke stage.
Het wordt een feestelijke én zinvolle bijeenkomst van 14.30 tot 17.00 uur in de grote aula van het Martinuscollege. Naast de opening van de vacaturebank organiseert de Vrijwilligerscentrale een masterclass, gastspreker is Hanneke Mateman, expert op het gebied van Maatschappelijke stage.

De ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) hebben samen een plan gemaakt om te voldoen aan twee kabinetsdoelstellingen. De doelstellingen zijn een toename van het aantal vrijwilligers en voldoende begeleiding voor de vrijwilligersorganisaties én ervoor zorgen dat alle leerlingen in het voortgezet onderwijs een maatschappelijke stage volgen.

De gemeenten zijn verantwoordelijk voor een goede uitvoering van het plan. Zij moeten in overleg met scholen en vrijwilligersorganisaties zorgen dat er voor scholieren gepaste stageplekken komen. Gedeputeerde Rob Meerhof van de provincie Noord-Holland zal deze dag aanwezig zijn, en ook de wethouders van de negen West-Friese gemeenten. Er is gelegenheid om met de wethouder te spreken over de Maatschappelijke stage in Stede Broec. Ook zijn vertegenwoordigers van alle scholen aanwezig.

Aanmelden bijeenkomst
Als u zich namens een organisatie wilt aanmelden voor de bijeenkomst kunt u contact opnemen met Carmen Lamp, coördinator van de Maatschappelijke stage. Tel. 0229 - 216499 of via www.vrijwilligerscentrale.info.
14-04-2010