Gemeente Lansingerland

Vaccinatiecampagne HPV, DTP en BMR
Vaccinatiecampagne

Het Centrum voor Jeugd en Gezin Rijnmond start in april met de vaccinaties tegen baarmoederhalskanker (HPV), difterie, tetanus en polio (DTP) en bof, mazelen en rodehond (BMR).

De vaccinatie tegen baarmoederhalskanker bestaat uit drie prikken in de arm. Zij beschermen meisjes op een veilige manier tegen twee varianten van het HPV-virus die samen verantwoordelijk zijn voor 70% van alle gevallen van baarmoederhalskanker.

Het gaat naast meisjes die vorig jaar 12 zijn geworden én om de meisjes die in 2009 uitgenodigd zijn, maar die de prikken niet â of niet allemaal â hebben gehad. Ook meisjes die geboren zijn in de periode 1993 tot en met 1996 en afgelopen jaar in Nederland zijn komen wonen, kunnen nu nog worden gevaccineerd.

Geboren in 2001
Het CJG Lansingerland nodigt ook ouders uit om op woensdag 21 april met hun kind(eren) die zijn geboren in 2001 de prik tegen difterie, tetanus en polio (DTP) en bof, mazelen en rodehond (BMR) te halen. Het CJG Rijnmond heeft de uitvoer van deze vaccinatie overgenomen van GGD Rotterdam-Rijnmond. De ouders hebben inmiddels thuis een oproepbrief ontvangen met informatie over de prikdatum, -tijd en âlocaties. Een enkeling krijgt een uitnodiging voor een vaccinatie tegen Meningococcen C of Hepatitis B.

Rijksvaccinatieprogramma
Sinds dit jaar verzorgt het Centrum voor Jeugd en Gezin Rijnmond alle inentingen uit het Rijksvaccinatieprogramma in plaats van de GGD. Het CJG Rijnmond is het enige CJG in Nederland dat niet is ondergebracht bij de GGD.
Het vaccineren van kinderen valt onder het Rijksvaccinatieprogramma. De vaccinaties in het Rijksvaccinatieprogramma zijn gratis

Voor meer informatie over de prikdata, -tijd en âlocaties zie www.cjglansingerland.nl.