Gemeente Edam-Volendam

Hepatitis A kinderspreekuur

Voor de 7^de keer organiseert de GGD Zaanstreek-Waterland een vaccinatiecampagne Hepatitis A (besmettelijke geelzucht). Deze vaccinatiecampagne is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 1 t/m 15 jaar die op vakantie of familiebezoek gaan naar een land waar Hepatitis A veel voorkomt, bijvoorbeeld Algerije, Egypte, Turkije, Marokko, Tunesië, Kroatië of Vietnam.

Waar en wanneer vindt de vaccinatie plaats?

De vaccinaties worden gegeven op de GGD, locatie Zaandam, Vurehout 2.

Kinderen kunnen terecht op onderstaande data:

Zonder afspraak op inloopbijeenkomsten:

Woensdagmiddag 21 april 2010 van 12.30-16.00 uur

Woensdagmiddag 28 april 2010 van 12.30-16.00 uur

Woensdagmiddag 2 juni 2010 van 12.30-16.00 uur

Hoeveel kost het?

De kosten bedragen per kind EUR 40,00. Vraag aan uw verzekering of u een vergoeding krijgt.

Wat is Hepatitis A?

Hepatitis A is een ziekte die veroorzaakt wordt door het Hepatitis A virus. Dit virus veroorzaakt een ontsteking in de lever, waardoor de lever tijdelijk niet meer goed werkt. Het virus wordt overgebracht door besmet water en besmet voedsel, dat verontreinigd is met ontlasting dat het virus bevat.

De vaccinatie is nodig voor kinderen die nog niet zijn gevaccineerd en voor kinderen die al eerder één vaccinatie Hepatitis A hebben gehad. Na de eerste prik is een kind 1 jaar beschermd. Wanneer een kind na een jaar de tweede vaccinatie krijgt, dan is het 25 jaar beschermd.

Reizigersvaccinatie spreekuur GGD Zaanstreek- Waterland

Wanneer uw kind niet op een van de vaccinatiebijeenkomsten kan komen, is het mogelijk om een afspraak te maken bij het reizigersvaccinatie spreekuur van de GGD. Dit geldt ook voor volwassenen en kinderen van 16 jaar en ouder. Ook kunt u bij de GGD terecht voor alle andere landen en bijvoorbeeld hepatitis B vaccinatie. Hiervoor kunt u van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 12.00 uur bellen: 0900 - 2 54 54 54.

Vragen?

Meer informatie over de Hepatitis A vaccinatiecampagne vindt u op de website van de GGD: www.ggdzw.nl.