Gemeente Utrecht

Archeologische schatkamer Utrecht komt tot leven op 21 en 24 april 2010

De archeologietentoonstelling 'De Schatkamer van het Vredenburg' in het Infocentrum Stationsgebied komt twee dagen lang écht tot leven. Op woensdagmiddag 21 april en zaterdagmiddag 24 april staat het Infocentrum helemaal in het teken van archeologie. Met presentaties, activiteiten voor kinderen, levende historische figuren en veel archeologische vondsten. Leuk en interessant voor jong en oud.

In het Infocentrum Stationsgebied zijn er woensdagmiddag 21 en zaterdagmiddag 24 april archeologen aanwezig die geïnteresseerden alles vertellen over de tentoongestelde vondsten. Historische figuren lopen rond en vertellen over hun leven. Op woensdag om 15.00 uur en zaterdag om 13.30 uur en 15.30 uur zijn er speciale presentaties door stadsarcheoloog Annette Bakker. Voor deze presentaties geldt: vol=vol. Aanmelding is niet nodig.

Ook worden er vanaf woensdag 21 april nieuwe vondsten getoond die onlangs uit de grond zijn gehaald bij de bouwwerkzaamheden aan het Vredenburg.

Tentoonstelling wordt verlengd
De tentoonstelling 'De Schatkamer van het Vredenburg' wordt verlengd en is tot en met15 mei te zien. Daarna wordt het Infocentrum verbouwd; vanaf 5 juni is de definitieve inrichting te bewonderen.

Op de aparte website www.cu2030.nl/archeologie is informatie te vinden over de vondsten op bouwput Vredenburg, zijn leuke filmpjes te bekijken en is er de mogelijkheid mee te doen aan een prijsvraag.




Gemeente Utrecht