Gemeente Heerlen

Gemeente Heerlen, 15 april 2010

Start sportconsulent onderwijs in MSP

Gemeente Heerlen stimuleert samenwerking tussen sport en onderwijs

Eind 2009 zijn de gemeente Heerlen en de twee schoolbesturen INNOVO en Movare een samenwerkingsverband op het gebied van sport en onderwijs aangegaan. Onderdeel van de samenwerking is de inzet van een sportconsulent onderwijs op Heerlense basisscholen.

Sportconsulent Onderwijs

De gemeente Heerlen en de schoolbesturen hebben afspraken gemaakt over de inzet van een van de combinatiefunctionarissen in de vorm van een sportconsulent onderwijs. Deze sportconsulent is door de gemeente aangesteld en stimuleert het sportklimaat op Heerlense basisscholen. Als vakspecialist adviseert hij in de verbetering van de kwaliteit van de gymlessen en organiseert hij activiteiten in samenwerking met de sportverenigingen. De sportconsulent zal gefaseerd een groot deel van de Heerlense basisscholen gaan benaderen.

Officiële start

De basisscholen: 't Pannesjop en de Theo Thijssenschool in de wijk MSP hebben de primeur. Op woensdag 21 april, tijdens de Nationale Sportweek, vindt de officiële start van de werkzaamheden plaats van de sportconsulent onderwijs. Op Basisschool 't Pannesjop in de wijk MSP is die dag een sportochtend gepland waarbij de kinderen van beide scholen gezamenlijk gaan sporten. De nieuwe Heerlense wethouder Sport, de heer Fred Gillissen zal hiervoor het startschot geven; samen met de directie van beide scholen, de sportconsulent en een aantal leerlingen van groep 8 zal hij zijn sportiviteit tonen en meedoen aan een wedstrijd touwtrekken.

De gemeente Heerlen doet mee aan de landelijke Impuls Sport en Cultuur. De Impuls steunt gemeenten die een combinatiefunctionaris willen aanstellen. Een combinatiefunctie is een functie waarbij een werknemer in dienst van één werkgever, maar binnen twee of meerdere sectoren werkzaam is bijvoorbeeld sport en onderwijs. Door middel van de combinatiefunctionarissen Sport wil Heerlen de sportdeelname van jongeren vergroten. In totaal zullen in Heerlen 5 fte. aan combinatiefunctionarissen sport gerealiseerd worden tot en met 2011.

Het programma van woensdag 21 april ziet er als volgt uit: 11.00 - 11.15 uur Welkomstwoord wethouder, buurtregisseur en sportconsulent 11.20 - 11.25 uur Touwtrekken wethouder, directie, selectie leerlingen groep 8 11.25 - 11.30 uur Touwtrekken groep 5 - groep 5
11.30 - 11.35 uur Touwtrekken groep 6 - groep 6
11.35 - 11.40 uur Touwtrekken groep 7 - groep 7
11.40 - 11.45 uur Touwtrekken groep 8 - groep 8
11.50 - 12.20 uur Zumbatomic
12.20 - 12.30 uur Afsluiting