Rijksvoorlichtingsdienst

Prins van Oranje bij UNICEF en Wereldbank in Washington voor water en sanitatie

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje is van 21 tot en met 23 april in Washington DC om twee 'high level' bijeenkomsten over water en sanitatie toe te spreken. Dit betreft een bijeenkomst 'Sanitation and Water for All' van waterministers georganiseerd door UNICEF en een bijeenkomst van ministers van Financiën georganiseerd door de Wereldbank. Daarnaast heeft de Prins diverse afspraken met ministers en topmensen uit de financiële en de waterwereld.

De Prins van Oranje is voorzitter van de United Nations Secretary-General's Advisory Board on Water and Sanitation (UNSGAB). Deze VN-adviesgroep adviseert de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties over maatregelen die genomen moeten worden om de millenniumontwikkelingsdoelen voor drinkwater en sanitaire voorzieningen te kunnen bereiken.

Het verbeteren van de toegang tot schoon drinkwater en het realiseren van betere sanitaire voorzieningen is essentieel voor de bestrijding van armoede in ontwikkelingslanden. Het inzamelen, reinigen en hergebruiken van afvalwater is één van de belangrijkste onderwerpen in het recent gepubliceerde nieuwe werkprogramma van UNSGAB.