Erasmus Universiteit Rotterdam

Schapen op de EUR-campus

GreenEUR vraagt aandacht voor Dag van de Aarde en biodiversiteit

Op woensdag 21 en donderdag 22 april 2010 zal een kudde van 25 schapen rondwandelen op de Woudestein campus van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Met deze actie vraagt groene studentenorganisatie GreenEUR aandacht voor de Dag van de Aarde en in het bijzonder voor het belang van biodiversiteit. Op de Dag van Aarde, donderdag 22 april, organiseren GreenEUR en het Dutch Institute for Transitions (Drift), in samenwerking met Erasmus Podium en het Wereld Natuur Fonds 'EURth Day'.

Schapen zijn zeer goede landschapsbeheerders. Hun manier van grazen geven mooie glooiende overgangen in landschappen. Door de duidelijke voorkeur van schapen voor kort gras geven ze meer kans voor andere planten, zoals bijen- en vlinderminnende gewassen, om te gedijen. Ook hoeven er bij de inzet van schapen geen machines te worden gebruikt.

Het Erasmus Facilitair Bedrijf (EFB) verleende medewerking aan de komst van de schapen. De enthousiaste reactie van het EFB ligt in lijn met de maatregelen die zij doorvoert ter bevordering van de biodiversiteit: het aanbrengen van vlinder- en bijenminnende vegetatie, plaatsen van vogelhuisjes, bijenkasten en vleermuishuisjes, groene daken en groen LED licht als nachtverlichting.

Overige acties die worden ondernomen door GreenEUR de dagen voorafgaande aan 22 april zijn het inzamelen van afval en het zaaien van wilde bloemen op en rond de campus. http://www.eurthday.nl