Politie ontwikkelt kookboek met recepten tegen fout geld

20/04/2010 11:18

VTS Politie Nederland

Met het Programma Versterking Aanpak Georganiseerde Misdaad wil de regering een halt toe roepen aan ernstige vormen van criminaliteit. Een van de programma's die hiervoor in het leven is geroepen is het Programma Financieel Economische Criminaliteit (FinEC) bij de politie.

Misdaad mag niet lonen. Dat is het ultieme doel van het programma FinEC. Meer en slimmer financieel rechercheren. Meer crimineel vermogen afnemen. Meer, hoger en anders opgeleide financieel experts werven. Meer aandacht voor FinEC in alle politieopleidingen. Meer financiële delicten als witwassen en fraude aanpakken. Meer en beter samenwerken met ketenpartners.

De politie heeft in vijf politieregio's pilots gedraaid door de Financiële Recherche te versterken met financieel experts, bestuurskundigen, infomedewerkers, informatieanalisten en digitale deskundigen, door korpsbreed FinEC opleidingen te verzorgen, door extra financiële delicten aan te pakken, door slimmer (financieel) te rechercheren, door beter samen te werken met ketenpartners en door de focus te leggen op het afnemen van crimineel verkregen geld en goederen.

In de pilotregio's is voor vele miljoenen extra beslag gelegd op crimineel geld en luxe goederen. Honderden mensen zijn opgeleid en tientallen experts van buiten de politie zijn bij de politie binnengestroomd.

Alle ervaringen, tips en trucs om meer en slimmer financieel te rechercheren zijn gebundeld als "recepten tegen fout geld" in een FinEC kookboek. Andere politieregio's en ketenpartners kunnen hier hun voordeel mee doen.

Het eerste exemplaar wordt woensdag 21 april om 15.00 uur aangeboden aan dhr. Arie IJzerman, directeur Rechtshandhaving en Criminaliteitsbestrijding van het ministerie van Justitie door de programmamanager FinEC Frederik Jansen. Dit vindt plaats in het Event Centre Aalsmeer, Van Cleeffkade 15, 1431 BA, Aalsmeer tijdens het symposium; "FinEC smaakt naar meer".

Vertegenwoordigers van de media zijn uitgenodigd bij de overhandiging van het FinEC kookboek. Aansluitend is er gelegenheid voor interviews.

U bent vanaf 14.30 uur van harte welkom. Voor meer informatie en aanmeldingen kunt u terecht bij: