Gemeente Oisterwijk

Renovatie Natuurtheater in stroomversnelling

Ondertekening intentieovereenkomst op 21 april

Op 20 april heeft het college van Oisterwijk de definitieve tekst vastgesteld van de intentieovereenkomst tot renovatie van het Oisterwijkse Natuurtheater. Hiermee komen de renovatieplannen voor het openluchttheater aan de Gemullehoekenweg in een stroomversnelling. Op woensdag 21 april ondertekenen de betrokken partijen de intentieovereenkomst in het Natuurtheater.

De overeenkomst bevat afspraken tussen exploitant, de spelersgroepen VOS en Trappaf en de gemeente over acht onderwerpen. De belangrijkste afspraak is de bouw van een nieuwe kleedaccommodatie achter het speelvloer. Daarnaast krijgt de speelvloer een afwateringssysteem, wordt de stroomvoorziening uitgebreid en krijgen diverse monumentale onderdelen van het theater een grondige opknapbeurt. Alle werkzaamheden worden nog in 2010 uitgevoerd.

In de intentieovereenkomst is ook geregeld dat op het terrein rondom het amfitheater een groot aantal illegale bouwwerken wordt afgebroken. Enkele andere worden gelegaliseerd. Daarmee gaat een al lang gekoesterde wens van de gemeente in vervulling.

Voor wethouder Lambert van den Bosch is de intentieovereenkomst zijn laatste wapenfeit voordat hij de politiek verlaat. Hij is daarom extra blij dat het is gelukt tot overeenstemming te komen met de exploitant en de spelersgroepen: "In mijn laatste collegevergadering is een belangrijke stap gezet richting de renovatie van het Natuurtheater. Ik ben blij dat gemeente, exploitant en bespelers nu echt de schouders eronder kunnen gaan zetten. "