Deelgemeente Charlois Rotterdam

Zonnige excursie in Zuiderpark

Onder leiding van parkmanager Wim Leussink wandelden op zaterdag 17 april circa dertig bewoners door een zonovergoten Zuiderpark.

Circa dertig bewoners en andere belangstellenden wandelden afgelopen zaterdag mee met de jaarlijkse Zuiderparkexcursie. De tocht voerde langs een aantal nieuwigheden in het park zoals de vissteiger, de aanlegplaats voor kanos en het onlangs uitgebreide klauterbos op het Avontureneiland. De wandelaars zaaiden op verschillende plekken zaadjes van bermbloemen die als het goed is dit of volgend jaar ontkiemen.

De voormalige beheerder van de Historische Plantentuin bij kinderboerderij De Molenwei, Ron Kroesbergen, vertelde enthousiast over de bloemen en de planten die de wandelaars tegenkwamen. Ook werd stilgestaan bij de beuk die de echtgenote van voormalig burgemeester Van Walsum in december 1952 plantte als start van de aanleg van het Zuiderpark. Die eerste boom van het park, toen een klein sprietig beukje, is in achtenvijftig jaar een hele beuk geworden. Na twee en een half uur wandelen werd de excursie afgesloten in de kantine van volkstuinvereniging De Beukhoeve waar koffie of thee met appeltaart klaarstonden.

Voor belangstellenden waren er enkele bonnen voor gratis kanohuur in het park en natuurlijk waren er ook leuke zuiderparkpetten. Tenslotte kon iedereen die nog geen Zuiderparkgids had, zon prachtige 86-paginas dikke kleurrijke gids mee naar huis nemen. Volgens de deelnemers was dat een mooi einde van een interessante excursie in het prachtige Zuiderpark.