Politie Gelderland-Midden

Fietsers gewond

Publicatiedatum: 21-4-2010 9:27:50

BARNEVELD - Twee fietsers zijn dinsdag 20 april gewond geraakt bij ongevallen in de gemeente Barneveld.

Op de Speulderweg in Garderen ging het 's avonds mis voor een 36-jarige mountainbiker uit Nunspeet. De man viel bij een afdaling van zijn fiets en raakte daarbij gewond (vermoedelijk een gebroken been). Ambulancepersoneel heeft hem voor medische behandeling overgebracht naar het Sint Jansdal in Harderwijk.
(043388)
Diezelfde avond fietsten een 15-jarige Barnevelder en een 66-jarige plaatsgenoot over het Gowthorpeplein in Barneveld. Door nog onbekende oorzaak kwamen de twee met elkaar in botsing. Hierbij kwam de 66-jarige man ten val en raakte gewond aan het gezicht. Een zogeheten sololance kwam ter plaatse en verleende medische hulp. De gewonde fietser werd doorverwezen naar de huisartsenpost. (043392)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Drie jongens aangehouden i.v.m. vernieling ruit
Publicatiedatum: 21-4-2010 9:27:30

HEELSUM - Drie jongens (in de leeftijd van 15 en 16 jaar oud en afkomstig uit Renkum en Doorwerth) zijn dinsdagavond aangehouden in Heelsum. Zij worden verdacht van het vernielen van een ruit en het afsteken van vuurwerk.

Bij de politie werd gemeld dat een ruit van een woning in Heelsum was vernield. Na de vernieling zouden drie jongens zijn weggelopen. Agenten gingen naar de woning toe. In de buurt kwamen ze drie jongens tegen. Zij kwamen uit de richting van de straat waarin het bewuste huis staat. Het trio werd staande gehouden. Op dat moment kwamen anderen bij de agenten en de jongens staan. Zij gaven aan dat de jeugdigen vuurwerk hadden afgestoken en dat huisdieren daarvan geschrokken waren. Een 68-jarige Heelsumse heeft aangifte gedaan van vernieling van een ruit. Het raam zou met een golfbal zijn ingegooid. Waarom de vernieling is gepleegd, is nog onbekend. (043400)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vrouw rijdt zonder rijbewijs tegen lantaarnpaal
Publicatiedatum: 21-4-2010 9:27:09

SCHERPENZEEL - Een 22-jarige vrouw is dinsdagmorgen 20 april aangehouden, nadat ze betrokken zou zijn geweest bij een ongeval nabij haar woning in Scherpenzeel.

Agenten trokken naar de plek van het ongeval, nadat gemeld was dat de Scherpenzeelse met een auto tegen een lantaarnpaal was gereden. Gezien werd dat de lichtmast beschadigd was. De agenten gingen bij de vrouw aan de deur. Zij bleek geen rijbewijs te hebben. De wagen zou ze van een kennis hebben geleend. De agenten wilden de vrouw aanhouden, maar zij werkte niet mee. Zij zou zelfs de beide agenten een klap tegen het gezicht hebben gegeven. Hierop werd zij onder controle gebracht, geboeid en overgebracht naar het politiebureau. (043220)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---