Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 09.45 uur

Utrecht, 21-04-2010

Auto tegen boom

BOSCH EN DUIN Een automobilist reed op dinsdagavond 20 april met een behoorlijke slok te veel op tegen een boom.

Rond 19.40 uur reed een 39-jarige automobilist uit Breukelen over de Mesdaglaan. In een flauwe bocht raakte hij van de weg en reed frontaal op een boom. Ondanks de klap van de aanrijding, de boom stond zon 60 cm in de voorzijde van de auto, raakte de automobilist niet gewond. Agenten lieten de man uit Breukelen blazen. Daarbij bleek dat hij beduidend te veel alcohol achter zijn kiezen had en de agenten hielden hem aan.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte 810 ug/l, meer dan 3,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Verdacht gedrag

ZEIST Door hun verdachte gedrag viel een groep winkeldieven op dinsdag 20 april door de mand.

Rond 15.05 uur stond een agent in burger samen met collegas in uniform bij een aanrijding met alleen schade op de Driebergseweg, ter hoogte van de Blikkenburgerlaan. Daar zag hij een groep van vijf mannen die zich zeer schichtig gedroeg en kennelijk niet langs een opvallende politieauto wilde lopen. De agent stelde andere geüniformeerde collegas telefonisch op de hoogte en verzocht hen het vijftal te controleren.

Terwijl agenten naar de groep zochten, werden zij door een passante aangesproken. Zij meldde dat de groep bij het zien van de politieauto de Heideweg was in gerend. Bij onderzoek in de omgeving troffen agenten op twee verschillende plekken geprepareerde tassen aan, met daarin een lederen jas en een T-shirt. Bij station Driebergen troffen agenten vier van de vijf verdachten aan. Het viertal, Roemeense mannen van 24, 26, 29 en 33 jaar oud, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De vijfde verdachte werd niet meer aangetroffen.

Agenten stelden een onderzoek in naar waar de verdachten de goederen kennelijk gestolen hadden, maar dat leverde niets op. Wel bleek dat de groep die middag had geprobeerd diefstallen te plegen bij een winkel in Zeist en dat dit op bewakingsbeelden was vastgelegd. De verdachten zijn voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.