Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.40 uur

Utrecht, 21-04-2010

Straatroof

MAARSSEN Op maandag 19 april deed een jongen aangifte van een beroving die op zondag 18 april plaatsvond.

Op zondag liep een 18-jarige jongeman uit Utrecht samen met een even oude vriend over de Gageldijk. Ongeveer 200 meter voor de Malle Jan werden zij ingehaald door vier jongens op twee fietsen. Het viertal keerde echter en hield de twee vrienden tegen. Twee jongens pakten de Utrechter vast, mishandelden hem, pakten zijn portemonnee, haalden daar het geld uit en stalen ook zijn gsm. Zij wilden ook zijn vriend beroven, maar die bleek niets van waarde bij zich te hebben. Daarna gingen de verdachten ervandoor.

Signalementen


1) Lichtgetinte jongen, 17-18 jaar, ±1.75 meter, normaal postuur en donker kort haar. Hij droeg een grijs T-shirt en een spijkerbroek;


2) Donkergetinte jongeman, 18-19 jaar, ± 1.80 meter, normaal postuur en puntige lange bakkebaarden. Hij droeg een zwart Bjorn Borg T-shirt met korte mouwen en een spijkerbroek;


3) Getinte huidskleur, ± 1.70 meter en donker kort haar;


4) Donker getinte jongen van 16-18 jaar en kort donker haar.

Aan getuigen van de beroving en aan mensen die menen de verdachten te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Op kop in sloot

MIJDRECHT Bij een aanrijding tussen twee autos belandde op dinsdag 20 april een auto op de kop in een sloot.

Rond 19.15 uur reed een 61-jarige automobilist uit Hoofddorp over de Westerlandweg. Over de Hoofdweg reed een 24-jarige automobiliste uit Woerden. Bij haar in de auto zat een 41-jarige man uit Mijdrecht. Op de kruising van de Westerlandweg met de Hoofdweg verleende de Hoofddorper geen voorrang aan de voor hem van rechts komende Woerdense, met een aanrijding tot gevolg.

Door de aanrijding raakte de auto van de Woerdense van de weg en belandde op de kop in een sloot. Twee getuigen gingen te water en hielpen de Woerdense en haar passagier uit de auto. De betrokkenen werden ter plaatse door het personeel van een ambulance onderzocht. Naast de schrik bleek geen van hen letsel te hebben opgelopen.

Slecht voorgevoel

WOERDEN Een agent had bij de controle van twee mannen een slecht voorgevoel. Later werd dat gevoel bevestigd.

Rond 16.30 uur reed een wijkagent op zijn fiets over de Stationsweg. Daar sprak hij met een medewerker van een horecagelegenheid. Toen er twee mannen langs liepen, zei de medewerker dat die mannen in het park bij het station sliepen. Daarop besloot de agent hen aan te spreken. De mannen, 30 en 32 jaar oud en afkomstig uit Polen, bleken de Nederlandse taal niet machtig te zijn. De agent had een onderbuikgevoel bij de beide mannen, maar omdat hij niets strafbaars had geconstateerd, liet hij hen lopen. Wel schreef hij namen en hun signalement uitgebreid op.

Rond 17.05 uur kreeg de politie de melding van een diefstal bij een winkel aan de Voorstraat. De wijkagent sloeg direct aan op het signalement van de weggelopen verdachten. Bij onderzoek in de omgeving werden de verdachten aangetroffen en het bleek inderdaad om de beide Polen te gaan. Zij hadden drank en etenswaren bij de winkel gestolen. De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.