Technische Universiteit Delft

Minister Eurlings spreekt 14e Albert Plesmanlezing uit

Camiel Eurlings, Minister van Verkeer en Waterstaat, spreekt vanmiddag om 16.00 uur de Plesmanlezing uit. Zijn lezing draagt de titel: "Innovative Capacity of Air Transport as a Driver for Growth and Sustainability in the 21st Century". Peter Hartman, CEO KLM, en Dirk Jan van den Berg, Collegevoorzitter van de TU Delft, leiden zijn lezing in.

De Dr. Albert Plesman Memorial Lecture is in 1954 ontstaan op initiatief van de International Air Transport Association (IATA), ter nagedachtenis aan Dr. Albert Plesman. Hij was de eerste voorzitter van KLM en een van de oprichters van IATA. De Plesmanlezing vindt om de vijf jaar plaats, gaat traditiegetrouw over ontwikkelingen op het gebied van de luchtvaart en heeft een wetenschappelijk karakter. Gastheer is de TU Delft, de universiteit verleende Dr. Albert Plesman in 1947 een ere-doctoraat .

De lezing vindt op woensdag 21 april 2010(vandaag) om 16.00 uur plaats in zaal A van de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek, Kluyverweg 1, Delft en is vrij toegankelijk.