Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Gaat u mee schouwen in uw wijk?

Iedereen wil graag in een wijk wonen die schoon, heel en veilig is. Ook voor de deelgemeente Kralingen-Crooswijk is dit een belangrijk beleidsonderdeel. Samen met andere partners, zoals Gemeentewerken Rotterdam, Stadstoezicht, Roteb en de Politie houden wij wekelijks een wijkschouw. U bent van harte welkom om mee te gaan.

Waar letten wij op?
We bekijken de buitenruimte op basis van te voren vastgestelde schouwpunten. Per punt wordt een cijfer gegeven, waarbij 1 zeer slecht is en 5 zeer goed. Omdat voor elk meetpunt dezelfde criteria gelden, geven de schouwen samen een goed beeld van de kwaliteit van de buitenruimte in de gehele deelgemeente. We letten bij de schouwpunten op schoon en heel. Onder schoon wordt verstaan graffiti, vuilnisbakken, zwerfvuil, hondenpoep en onkruid. Bij heel wordt gekeken naar de kwaliteit van straatmeubilair, bestrating en openbaar groen.

Waarom gaat u mee?
U kunt meehelpen om uw wijk schoon en heel te krijgen. Daarnaast krijgt u ook de kans om door de bril van de diverse gemeentelijke diensten te kijken naar de buitenruimte. De wijkschouw gebeurt te voet en er kunnen maximaal twee bewoners mee. U bent van harte uitgenodigd om een keer mee te schouwen.

Heeft u belangstelling om mee te gaan met een wijkschouw, meldt u dan aan via meldpunt@kc.rotterdam.nl. Het kan wel een paar weken duren, voordat uw wijk aan de beurt is voor een wijkschouw. U ontvangt dan van ons een uitnodiging.

Mocht u nog vragen hebben, kunt u contact opnemen met de Servicebalie van de deelgemeente via telefoonnummer 010 206 09 88.