Politie Groningen

Woensdag 21 april 2010

Provincie Groningen, 21-04-2010

Meisje gewond bij ongeval

HAREN Een 14-jarig meisje uit Haren is dinsdagmiddag op de Rijksstraatweg in Haren gewond geraakt bij een ongeval. Een 56-jarige taxichauffeuse uit Emmen opende het portier van haar auto om een cliënt uit te laten stappen. Op dat zelfde moment kwam het meisje op haar fiets aanrijden. Zij botste tegen het portier en kwam ten val. De 14-jarige werd met onder meer een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. De fiets van het meisje werd naar haar huisadres gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Bij woningoverval gestolen auto teruggevonden

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmiddag op de Wolddijk in Groningen een personenauto teruggevonden, die maandagavond bij een woningoverval was gestolen. Een 54-jarige Stadjer werd in zijn woning aan de Boelemaheerd in Groningen overvallen door drie mannen. Uit de woning werden zijn autosleutels weggenomen. De daders gingen er in zijn voertuig vandoor. Op het gevonden voertuig waren valse kentekenplaten bevestigd. Uit onderzoek bleek dat het ging om de auto van de Stadjer. De wagen is eerst voor sporenonderzoek veiliggesteld. Daarna krijgt de eigenaar zijn auto terug. Het Roofcoördinatieteam stelt een nader onderzoek in.

Scooter na klachten in beslaggenomen

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmiddag op het Kweldergras in Groningen een scooter van een 17-jarige jongen uit Groningen in beslag genomen. Politieagenten hadden post gevat bij het industrieterrein aan de Noorderhogebrug in Groningen, omdat de buurt de laatste weken geluidsoverlast ondervond van scheurende brommers. De dienders hadden amper een post ingenomen of een 19-jarige man uit Groningen kwam op een scooter hard over het Kweldergras voorbij rijden. Hij had geen helm op en maakte het voertuig ook nog eens veel geluid. De eigenaar van de scooter, de 17-jarige Stadjer, kreeg te horen dat zijn voertuig werd in beslag genomen. De politie stelt een technisch onderzoek naar de scooter in. De politie maakt proces-verbaal op.

Pekelder onder invloed

OUDE PEKELA De politie heeft dinsdagavond op de W.H. Bosgrasstraat in Oude Pekela een 56-jarige man uit Nieuwe Pekela aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten controleerden de auto waar de Pekelder inreed. Een blaastest wees uit dat hij te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1,6 promille alcohol in zijn bloed had. De politie nam direct het rijbewijs in. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Zeeuw mishandelt medewerker Sociale Dienst

GRONINGEN - De politie heeft dinsdagochtend in het gebouw van de Sociale Dienst aan de Eendrachtskade in Groningen een 35-jarige man uit Vlissingen aangehouden. De Zeeuw wordt ervan verdacht dat hij een medewerkster van de Sociale dienst heeft mishandeld. Ook heeft de verdachte een toetsenbord en een beeldscherm vernield. De man werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Hij wordt vandaag gehoord. De Sociale Dienst heeft al aangifte van het incident gedaan.

Hardleerse bromfietser zonder rijbewijs

WINSCHOTEN - De politie heeft dinsdagavond een 25-jarige bromfietser uit Heiligerlee bekeurd. De man reed over de Grintweg in Winschoten. Bij controle bleek hij niet in het bezit van een rijbewijs. Voor deze overtreding kreeg de man een bekeuring. De man is afgelopen periode al vaker betrapt op het rijden zonder rijbewijs.

Gewonde bij verkeersongeval

WESTERBROEK - Bij een verkeersongeval op het Vonderpad in Westerbroek is dinsdagavond een man gewond geraakt. Een 31-jarige automobilist uit Haren kwam uit de richting van Waterhuizen. Vermoedelijk werd de Harener onwel, waarna hij tegen een bushokje op het Vonderpad tot stilstand kwam. Door de klap vloog de auto in de brand. Gealarmeerde agenten konden de brand blussen en de man uit zijn benarde positie bevrijden. Het slachtoffer werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Veel mis met bromfietser

HOOGEZAND De politie heeft dinsdagmiddag een 14-jarige jongen uit Hoogezand na het begaan van meerdere verkeersovertredingen op de bon geslingerd. De bromfietser reed over het fietspad van de Noorderstraat in Sappemeer. Toen de jongen de agenten zag, probeerde hij zich te verstoppen achter een geparkeerde auto. Tijdens controle bleek dat hij nog geen 16 jaar oud was. De bromfiets was bovendien niet voorzien van een kenteken en was niet verzekerd. Ook had hij geen geldig rijbewijs. Voor alle feiten kreeg de 14-jarige een bekeuring. De bromfiets werd door de politie in beslag genomen.

Stadjer moet bromfiets inleveren

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmiddag een 21-jarige bromfietser uit Groningen aangehouden. Agenten zagen dat de bromfietser op de Oosterhamrikkade geen helm op had en daarnaast door het rode licht reed. Hiervoor werd hij op de bon geslingerd. Even later zagen de dienders dat de man weer zonder helm reed. Wederom kreeg de man een bon. Op de Kapteynlaan werd hij voor de derde maal betrapt. Toen vonden de dienders het genoeg. Zij hebben de bromfiets na overleg met de officier van justitie in beslag genomen. De Stadjer kon na verhoor met meerdere bekeuringen op zak het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Dronken man rijdt met tractor tegen paal

TER APEL De politie heeft dinsdagmiddag met behulp van medewerkers van de Koninklijke Marechaussee een 31-jarige man uit Servië en Montenegro aangehouden. De man was zonder toestemming op de Ter Apelervenen op een geparkeerde tractor gestapt. Tijdens de rit moesten meerdere mensen wegspringen om niet aangereden te worden. Getuigen alarmeerden de politie. Bij de komst van de politie was de bestuurder al tegen een verkeerspaal tot stilstand gekomen. Een blaastest wees uit dat hij teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 1,45. De man verzette zich bij zijn aanhouding. Hij is ingesloten voor nader onderzoek. Na het afhandelen van de zaak wordt de verdachte in vreemdelingenbewaring gesteld.