FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: Corus overstag: werkzekerheid voor Corus personeel

FNV Bondgenoten en Corus hebben een principe-akkoord bereikt voor de 9500 werknemers van Corus. Corus heeft alle eerdere verslechteringsvoorstellen van tafel gehaald. De werknemers van Corus krijgen 0,75% loonsverhoging per 1 juli 2010 en een eenmalige uitkering van EUR 200,-.

Het akkoord wordt op 28 april voorgelegd aan de leden van FNV Bondgenoten die werken bij Corus. De acties zijn hiermee opgeschort.

Aad in 't Veld, bestuurder FNV Bondgenoten: "Ook hebben we afgesproken om het werkgelegenheidspact te verlengen met een jaar tot 1 oktober 2012. Dit geeft werkzekerheid voor alle werknemers van Corus. Gezien de plannen die Corus heeft met een grote reorganisatie is dat echt ongelooflijk belangrijk."

Er komt een werkgroep die aan de slag gaat met de problematiek van pensioenen, AOW en zware beroepen. Daarnaast wordt gekeken naar een betere balans tussen vast en flexibel werk. Alle verslechteringen van Corus om de loonkosten te laten dalen, de werkweek te verlengen, opleidingen in eigen tijd laten doen, overwerk niet meer in tijd voor tijd kunnen op nemen, bijdragen in de ziekteverzekering afschaffen en de vuilwerktoeslag afbouwen zijn helemaal van tafel geveegd.

Eerder liepen op donderdag 9 april de onderhandelingen tussen Corus en FNV Bondgenoten vast. De cao van Corus geldt voor 9.500 werknemers.