Gemeente Diemen


Feestelijke heropening basisschool de Octopus

De renovatie van de Octopus is afgerond. Alle kinderen zitten weer bij elkaar in een mooi nieuw gebouw.

Burgemeester Amy Koopmanschap en wethouder Ruud Grondel hebben op dinsdag 20 april de openbare basisschool De Octopus feestelijk heropend. Namens het gemeentebestuur boden ze de school een cheque van EUR 500,- aan om de nu nog lege aula op te fleuren.

heropening Octopus

Renovatie
De renovatie van De Octopus heeft ruim een jaar geduurd. Tijdens die periode kreeg een aantal groepen les in lokalen van De Venser in Diemen Zuid, maar nu hebben alle groepen hun plek gevonden in het prachtige nieuwe gebouw. Maar liefst 19 leslokalen telt de school nu, spreekkamers, lokalen voor de docenten en een speelzaal voor de onderbouw.
Niet alleen de gebruikers maar ook wethouder Grondel is zeer tevreden over het gebouw en het bouwproces:"We zijn binnen de planning gebleven, zowel qua kosten als qua bouwtijd.
Maar het belangrijkste is natuurlijk het eindresultaat:een gebouw dat er zijn mag, voorzien van een hypermoderne luchtbehandelinginstallatie die zorgt voor een aangenaam binnenklimaat en energiezuinig door een nieuwe ketel en HR glas. Een gebouw waarin het prettig leren en lesgeven is en waar we met recht trots op mogen zijn met z´n allen".
---