UMC St Radboud


Dr. George Borm benoemd tot hoogleraar Biostatistiek 21-04-2010

Dr. George F. Borm is met ingang van 1 april benoemd tot hoogleraar aan het UMC St Radboud. Zijn leeropdracht is Biostatistiek. De biostatistiek richt zich op methoden voor opzet en analyse van medisch wetenschappelijk onderzoek.

George Borm studeerde van 1970 tot 1976 wiskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Na een jaar op de International Folk Highschool Helsingör te Denemarken, en een verblijf van enige jaren in Zambia, voltooide hij in 1984 cum laude zijn wiskundestudie. In 1988 promoveerde Borm op onderzoek in de p-adische analyse, een onderdeel van de theoretische wiskunde.

Van 1995 tot 2002 werkte Borm als groepshoofd Biometrie bij Organon Pharmaceuticals. Hij was daar onder meer coördinator van het onderzoek translationele geneeskunde.

Sinds 2002 is Borm als hoofddocent en hoofd van de sectie Biostatistiek verbonden aan de Radboud Universiteit en het UMC St Radboud. Hij was enige jaren lid van de ethische commissie Arnhem - Nijmegen. Ook was hij statistisch adviseur voor de Nederlandse en Europese agentschappen voor de beoordeling van geneesmiddelen.

Als hoogleraar Biostatistiek zal Borm onderwijs geven, en methoden en specifieke toepassingen ontwikkelen voor klinisch wetenschappelijk onderzoek.