Gemeente Wunseradiel


Wûnseradiel geslaagd voor GBA-audit

burgerzaken
De gemeente Wûnseradiel heeft de driejaarlijkse GBA-audit met goed gevolg doorstaan. Zowel voor het inhoudelijke deel als het proces- en privacydeel van de audit, is de gemeente geslaagd. Dit houdt in dat de Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens (GBA) van de gemeente Wûnseradiel voldoet aan de kwaliteitseisen van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK).

De GBA-audit is een meting waarmee wordt bepaald of het GBA bestand en bepaalde processen voldoen aan de eisen ten aanzien van juistheid, consistentie, continuïteit, herstelbaarheid, beveiligingsniveau en waarborgen voor privacy. De GBA audit bestaat uit 3 onderdelen: inhoudelijk, privacy- en procesdeel. In het inhoudelijke deel wordt een administratieve controle uitgevoerd op de inhoudelijke juistheid van de gegevens die zijn opgenomen op de persoonslijsten in de GBA. In het procesmatige deel worden de processen rondom de opslag van de gegevens getoetst. In het privacydeel worden de privacytechnische gegevens getoetst.

Een gemeente slaagt voor de audit als op alle onderdelen voldoende is gescoord. De cluster Burgerzaken van de gemeente Wûnseradiel is op de 3 onderdelen van de audit met vlag en wimpel geslaagd.

De resultaten van de GBA-audit zijn openbaar. Ze liggen gedurende zes weken ter inzage bij de cluster Burgerzaken, Arumerweg 53, 8748 AE Witmarsum. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 08.30 - 12.00 uur en op maandagavond van 18.00 - 20.00 uur.