Vogelbescherming Nederland


Nieuws april 2010

Snelcursus Vogels kijken bij Teleac
Vrijdag 16 april 2010
Uw cursusleider: Nico de Haan

Met ingang van maandag 19 april om 16.05 uur (Nederland 2) start Vrije Tijd TV van Teleac met de nieuwe snelcursus 'Vogels kijken'. Cursusleider Nico de Haan laat u ontdekken wat er zo leuk is aan deze hobby. Op internet is de gehele cursus na te zien en te lezen: www.vrijetijdtv.nl. Vrije Tijd TV is de titel van een serie snelcursussen van Teleac op TV en internet. Op de website is ook een forum waarop bezoekers hun ervaringen en tips kunnen delen. De cursusleider beantwoordt vragen van kijkers.

Les 1: De stad (maandag 19 april om 16.05 uur)
In de eerste les vertelt cursusleider Nico de Haan wat er zo leuk is aan deze hobby. U leert wat u nodig hebt voor een dagje vogelen. Vandaag staat de stad centraal. In het centrum, de tuinen en de parken van de stad kunt u een groot aantal vogels ontdekken, Nico de Haan leert u waar te zoeken.

Les 2: De weide in (dinsdag 20 april om 16.05 uur) In de tweede les van 'Vogels kijken' ontdekt u de verschillende vogelsoorten in een landelijk gebied. In de weides laten de vogels zich vaak goed zijn, maar u kunt meestal niet al te dichtbij komen. U leert daarom te kijken met een telescoop.

Les 3: Bos en hei (woensdag 21 april om 16.05 uur) Nico de Haan leert u hoe u juist voor zonsopkomst goed kunt 'vogels kijken'. In de bos en op de hei kunt u heel veel verschillende geluiden waarnemen. Deze geluiden leert u herkennen. Veel vogels verstoppen zich, maar met de tips van Nico gaat u ze beslist vinden.

Les 4: Plas en Moeras (donderdag 22 april om 16.05 uur) In deze laatste les ontdekt u de vogels in waterrijke gebieden. Nico de Haan vertelt u alles over de vogels in dit specifieke landschap. De cursisten gaan op pad in een bootje en beklimmen een uitkijkpost om rustig te kunnen observeren.

Deze snelcursus komt tot stand in samenwerking met Vogelbescherming Nederland.
Meer informatie