FNV KIEM

Pareltjes uit de creatieve industrie in de zon gezet

woensdag 21 april 2010

Op 20 april werden de CreAwards 2010 in Ede uitgereikt. Initiatiefnemer GOC zet met de awards het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider uit de creatieve industrie in het zonnetje.

Drie erkende leerbedrijven waren genomineerd voor de titel van Beste leerbedrijf 2010. 3Dimerce in Eindhoven, JVR Audiovisual in Roosendaal en de uiteindelijke winnaar apsbb in Heeswijk-Dinther.

De prijs werd overhandigd door Cees Verweij, voorzitter van het KVGO. Hij citeerde het juryrapport dat apsbb roemde omdat het al haar medewerkers betrekt bij het opleiden van stagiairs. Waardering was er ook voor het startpakket dat het bedrijf nieuwe stagiairs aanbiedt en dat hen alle benodigde houvast geeft.

Aansluitend waren de praktijkopleiders aan de beurt. Voorzitter Joke Hubert van FNV KIEM overhandigde de bloemen aan winnaar Rahim Ali van TDS Printmaildata. Hij liet de genomineerden Eskander Pouyan van Imago Printing en Anna Rotmans van JSO achter zich. Volgens de jury is Rahim een betrokken vakman die zich door zijn achtergrond prima kan verplaatsen in de huid van een stagiair. `Alle stagiairs krijgen bij hem een uitstekende kans om te slagen', aldus de jury.

Ter afsluiting van de CreAwards reikte CNV Dienstenbond-bestuurder G. Seffinga een Award uit voor de speciale vermelding die de jury toekende aan Drukkerij Calff & Meischke in Amsterdam.

De CreAwards zijn de opvolgers van de GrafimediaMasters: de prijzen die erkenning geven voor leren in de praktijk. Kwamen tot voor kort alleen grafimediabedrijven hiervoor in aanmerking, tegenwoordig is dat de complete creatieve industrie.

Foto: Miranda Birney