Politie Brabant Zuid-Oost

Politie houdt verdachten van openlijke geweldpleging aan

Valkenswaard, 21-04-2010 o De politie heeft de afgelopen weken een uitgebreid onderzoek ingesteld naar aanleiding van een openlijke geweldpleging die plaatsvond op zaterdagochtend 20 maart op het Carillonplein.

Binnen dit onderzoek werden tussen 13 april en 20 april vier verdachte mannen uit Weert aangehouden. Eén van de verdachten is 27 jaar, een tweede verdachte is 24 jaar en twee zijn 21 jaar.

Openlijke geweldpleging

Bij de openlijke geweldpleging werden op 20 maart rond 2.15 uur op het Carillonplein drie Belgische mannen zonder enige aanleiding mishandeld. Een 26-jarige man uit Kinrooi werd in zijn gezicht geslagen en viel op de grond. Toen hij op de grond lag werd hij door diverse personen in zijn gezicht geschopt. Ook de twee vrienden van 30 en 27 jaar, uit respectievelijk Kinrooij en Bree, werden mishandeld. Zij liepen verwondingen in het gezicht op. De ambulance heeft het drietal naar het ziekenhuis gebracht. Het 26-jarige slachtoffer moest enkele dagen in het ziekenhuis blijven vanwege diverse breuken in zijn kaak. De twee andere verdachten mochten na behandeling van een aantal verwondingen in hun gezicht weer naar huis.

Onderzoek

Bekend was dat er mensen getuigen waren geweest van deze openlijke geweldpleging. De rechercheurs hebben behoorlijk moeten investeren om deze getuigen op te sporen. Lopende het onderzoek konden zij de eerste twee verdachten van 21 en 27 jaar op 13 april aanhouden in een woning in Weert. Vervolgens werd op 16 april de 24-jarige verdachte opgepakt tijdens zijn werk in Roosendaal. Tot slot meldde de vierde verdachte, een 21-jarige Weertenaar, zich dinsdag 20 april op het politiebureau in zijn woonplaats. De man werd overgedragen aan Politie Brabant Zuid-Oost. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. De andere drie verdachten zijn inmiddels allemaal voorgeleid aan de rechter-commissaris en zitten vast.

Getuigen belangrijk
De politie besteedt veel aandacht aan het veilig houden van onder andere het uitgaansleven. Zo kom je op uitgaansavonden regelmatig speciaal ingezette politieagenten tegen die toezicht houden in het uitgaansgebied. Het is echter belangrijk om samen te werken aan veiligheid. Getuigen zijn voor de politie belangrijk bij het oplossen van misdrijven en het handhaven van de veiligheid. Wij vragen mensen daarom als zij iets verdachts zien of getuigen zijn van een misdrijf, zoals in dit geval, om direct contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of als elke seconde telt via 1-1-2. Het is ook mogelijk om anoniem melding te doen via 0800-7000. Zo kan iedereen een bijdrage leveren aan de veiligheid in de directe leefomgeving.