Gemeente Lopik

Collegeprogramma 2010-2014 vastgesteld

De raad heeft in meerderheid het collegeprogramma 2010-2014 "Voorbij de financiële crisis" vastgesteld. Met dit programma en de daarin opgenomen uitgangspunten en beleidsvoornemens verwacht het gemeentebestuur met een gezamenlijke inspanning de financiële crisis voorbij te komen. Daarbij richt het bestuur zich op een bestendige toekomst voor de lokale gemeenschap.

De fracties van VVD en SGP namen het collegeprogramma voor kennisgeving aan.

De portefeuilleverdeling is als volgt.

Burgemeester mr. R.G. Westerlaken-Loos

Algemene en bestuurlijke zaken, Intergemeentelijke samenwerking, Coördinatie beleid, Dualisme, Openbare orde en veiligheid, Buurtbemiddeling, Representatie, Communicatie, Personeel en organisatie, Burgerzaken, Dienstverlening, Gezondheidszorg en Economische Zaken. Daarnaast behartigt zij de projecten Lopik 2030 (strategische visieontwikkeling) en Ontwikkeling Klantcontactcentrum.

Wethouder G.J. Spelt (CDA), 1^e loco-burgemeester

Ruimtelijke ontwikkeling en beheer, Vergunningverlening en handhaving, Volkshuisvesting, Verkeer, Infrastructuur en gemeentewerken, Gemeentereiniging, Grondexploitatie en Accommodaties en gebouwenbeheer. Daarnaast behartigt hij de projecten Centrumplan (herontwikkeling centrum Lopik-dorp), Woningbouwprojecten en Revitalisering bedrijventerrein.

Wethouder K.A.C. de Korte-de With (CU), 2^e loco-burgemeester

Wet maatschappelijke ondersteuning, Kinderopvang, Sociale zaken, Vreemdelingenbeleid en Onderwijs, leerplicht, volwasseneneducatie en inburgering. Daarnaast behartigt zij het project Centrum voor Jeugd en Gezin.

Wethouder W.F. Perlot (PvdA), 3^e loco-burgemeester

Sport, Kunst en cultuur, Wijk- en buurtbeheer, Natuur, landschap en milieu, Waterplan, Recreatie en toerisme, Monumentenzorg, Informatiebeleid en automatisering en Financiën. Daarnaast behartigt hij de projecten Dorpshuis Lopik (nieuwbouw) en Dorpshuis Benschop (renovatie).