Politie Drenthe

Woensdag

Provincie Drenthe, 21-04-2010

Politie controleert het verkeer

EMMEN De politie heeft op dinsdag het verkeer gecontroleerd op de Abel Tasmanstraat. In totaal zijn 2940 weggebruikers gecontroleerd en daarvan waren 231 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid betrof 77 kilometer per uur. Ter plekke geldt een maximum toegestane snelheid van 50 kilometer per uur.

MEPPEL De politie heeft op dinsdag een verkeerscontrole gehouden in de omgeving van de Prins Bernhardsingel. In totoaal werden er 4 bekeuringen uitgeschreven. Een personenauto had lekke uitlaat en de bestuurder kreeg daarvoor een bekeuring. Twee bromfietsers reden over het fietspad en zij kregen ook een bekeuring. Een automobilist kreeg een bekeuring voor het negeren van een rood verkeerslicht.

Politie houdt alcomobilisten aan

RODEN Dinsdagavond heeft de politie een 42-jarige man uit Foxwolde aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man reed op een scooter op de Albertsbaan en werd ter controle aan de kant gezet. Hij werd gecontroleerd op alcohol en bleek te hebben gedronken. De bestuurder werd overgebracht naar het politiebureau en moest een ademanalyse ondergaan. Hij scoorde 535 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

EMMEN Dinsdagnacht is een 20-jarige automobilist aangehouden op het Echtenskanaal voor het rijden onder invloed van alcohol. De politie had de man ter controle aan de kant gezet. De man moest een blaastest ondergaan en bleek te hebben gedronken. Op het politiebureau moest de man een ademanalyse ondergaan. De man blies 335 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol. Daarnaast bleek de man ook niet in het bezit te zijn van een geldig Nederlands rijbewijs en daarvoor kreeg de man ook een proces-verbaal.

EMMEN Dinsdagnacht is op de Dikkewijk een 31-jarige automobilist uit Emmen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man had een stopteken gekregen en moest een blaastest ondergaan. De man bleek te hebben gedronken en moest op het politiebureau een ademanalyse ondergaan. De man scoorde 675 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Mannen aangehouden voor poging tot inbraak

HOOGEVEEN Dinsdagnacht kreeg de politie een melding binnen van een poging tot inbraak in een bedrijf gelegen aan de Franklinstraat. Ter plekke trof de politie drie personen aan en zij werden aangehouden. De drie mannen uit Hoogeveen (31, 33 en 29 jaar oud) werden overgebracht naar het politiebureau en zij werden ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aangehouden voor winkeldiefstal

EMMEN De politie heeft dinsdagochtend een 25-jarige vrouw uit Emmen aangehouden in een drogisterij aan de Monetpassage. De vrouw werd betrapt toen zij een geurtje wilde wegnemen uit de drogisterij. Tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt.

Jongens aangehouden voor diefstal scooter

COEVORDEN De politie heeft dinsdagmiddag drie jongens (14 en 15 jaar oud uit Coevorden en 14 jaar uit Groningen) aangehouden voor diefstal van een scooter. De politie kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat een scooter was weggenomen uit het centrum van Coevorden. Ter plekke wist een getuige te vertellen dat de scooter was meegenomen door drie jonge jongens. Een politieagent, die naar huis fietste, had kort voor de melding het drietal zien rijden vanuit de Spoorsingel en had dit ook doorgegeven aan de meldkamer. De agent fietste vervolgens richting het station en kreeg de jongens weer in het vizier. In de omgeving van de Poppenharelaan wilde de agent de jongens een stopteken geven, maar dit bleek niet mogelijk omdat de jongens met onverminderde snelheid wilden doorrijden. Het drietal kwam vervolgens in botsing met de fietsende agent en zij kwamen allen ten val. Het drietal kon worden aangehouden. Door de valpartij raakte de agent gewond aan zijn hand en knie. Voor zover bekend raakten de jongens niet gewond. Zij werden overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aangehouden na rijden onder invloed

HOOGEVEEN De politie heeft dinsdagmiddag een 42-jarige automobilist uit Drachten aangehouden op de A37. De politie had een melding gekregen dat de automobilist al slingerend over de A28 en A37 reed en dat de snelheid varieerde tussen de 60 en 80 kilometer per uur. De automobilist werd op de A37 door de politie aan de kant gezet en de bestuurder moest een blaastest ondergaan. Hij bleek niet te hebben gedronken, maar keek wazig uit zijn ogen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Een bloedproef moet uitwijzen of de man onder invloed verkeerde van verdovende middelen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Politie zoekt getuigen van nachtelijke insluiping

KLAZIENAVEEN In het onderzoek naar de nachtelijke insluiping en beroving van een 46-jarige bewoner van een woning aan de Van Echtenskanaal NZ is de politie op zoek naar getuigen. Op woensdag 14 april 2010, tussen 02.00 uur en 06.00 uur, heeft een insluiping en overval plaatsgevonden in een woning aan de Van Echtenskanaal NZ te Klazienaveen. De bewoner is hierbij ernstig gewond geraakt. Het politieonderzoek is momenteel in volle gang. De politie is op zoek naar getuigen die tussen genoemde tijdstippen verdachte personen, fietsers, autos en andere opvallende dingen hebben gezien in de omgeving van de Langestraat, Van Echtenskanaal NZ en J. Kuntzelstraat te Klazienaveen. Mensen die informatie hebben worden verzocht om dit te melden bij de politie via het telefoonnummer 0900 8844. Mensen kunnen dit ook anoniem van via 0800 7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.