Gemeente Dongeradeel


Welstandscriteria voor reclame-uitingen

De gemeenteraad heeft op 8 april 2010 de 'Welstandscriteria voor reclame-uitingen Bedrijventerreinen en bedrijven gemeente Dongeradeel' vastgesteld.

In deze criteria wordt aangegeven aan welke voorwaarden een reclame-uiting moet voldoen om te passen binnen redelijke eisen van welstand. Het gaat dan om criteria voor het plaatsen van reclameborden, vlaggenmasten, reclamezuilen e.d. bij/ op bedrijfspanden. De welstandscriteria gelden voor reclame-uitingen op bedrijventerreinen, woon-werk locaties en bedrijven die niet op een bedrijventerrein zijn gevestigd, met uitzondering van:
* het Economisch Gebied Zuiderpoort (EGZ) te Dokkum. Voor het EGZ heeft de raad op 30 oktober 2008 al beleidsregels vastgesteld.
* bedrijven in het beschermde stadsgezicht van Dokkum, in de beschermde dorpsgezichten en het buitengebied. Voor deze gebieden worden nog welstandscriteria opgesteld.

De welstandscriteria voor reclame-uitingen kunt u inzien in het gemeentehuis aan de Koningstraat 13 te Dokkum of hieronder downloaden. Let wel, dit is een pdf-bestand van ruim 30 Mb. Beleidsregels reclame-uitingen, april 2010 Bestandsgrootte: 32,41 MB

Voor bijna alle reclame-uitingen op, aan of bij een onroerende zaak is een vergunning nodig van de gemeente. De gemeente toetst een vergunningaanvraag voor een reclame-uiting onder andere aan `redelijke eisen van welstand'. Dit betekent dat het uiterlijk en de plaats van de reclame-uiting moeten passen bij het gebouw, de omgeving en de te verwachten ontwikkeling daarvan.

Nieuwsbrief

Wilt u eenmaal per maand het laatste nieuws van de gemeente Dongeradeel in uw mailbox?
Klik dan |> hier om u aan de melden voor de nieuwsbrief .