Gemeente Westervoort

Budgetadvies en schuldhulpverlening

Geld uitgeven doen we allemaal. Bij veel uitgaven staan we niet stil, omdat ze automatisch worden afgeschreven, we steeds meer `pinnen' of omdat we producten op afbetaling kopen. Tot we meer uitgeven dan we binnen krijgen... Dan hebben we een probleem.

Budgetconsulent helpt!
Een budgetconsulent van de gemeente Westervoort kan u helpen. U kunt bij de budgetconsulent terecht voor budgetadviezen, een ander woord voor het afstemmen van uw uitgaven op uw inkomen.

Hierbij zet u, samen met de budgetconsulent, uw inkomsten en uitgaven op een rijtje. U krijgt dan een beter inzicht in uw bestedingen en zaken waar u eventueel op kunt bezuinigen. Hij of zij kan ook zorgen voor een schuldenregeling.

Telefonisch spreekuur budgetconsulent
U kunt de budgetconsulenten iedere werkdag van 08.00 tot 12.30 uur telefonisch bereiken via telefoonnummer 026-3179911 Tijdens het gesprek wordt onder meer een korte analyse gemaakt van uw situatie en kan er direct een afspraak worden gemaakt met de consulent.

Tips
Ook kunt u, als u over internet beschikt, de website bezoeken van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud): Hier vindt u alles om meer inzicht in uw inkomsten en uitgaven te krijgen, zoals handige budgettips.

Dorpsplein 1 6931CZ; P: Postbus 40 6930 AA; T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl