UMC St Radboud


Kaartmarathon voor Kinderziekenhuis
21-04-2010

Kaartclub OLC uit Bergen-Aijen hield in maart een kaartmarathon waarmee de club bijna EUR 7.000,- ophaalde voor de Stichting Vrienden van het Radboud Kinderziekenhuis. De marathon bestond uit 24 uur lang ononderbroken kaartspelen! Het geld gaat naar het project l@ptoppie.

Via l@ptoppie krijgen kinderen in het ziekenhuis onderwijsondersteuning en kunnen ze op afstand een les volgen in hun eigen klas. Maar l@aptoppie betekent voor de kinderen vooral: contact houden met thuis, klasgenootjes en vriendjes. Heel belangrijk tijdens een ziekenhuisopname.

Overhandiging

Op uitnodiging van de Stichting Vrienden van het Radboud Kinderziekenhuis kwamen de OLC-leden, met echtgenotes, op zondag 18 april naar het kinderziekenhuis. Daar overhandigden zij de cheque en nog een extra gift van een van de sponsoren van de kaartactie: een laptop. Met deze prachtige donatie kunnen de patiëntjes van het kinderziekenhuis weer een lange tijd profiteren van l@ptoppie. Tijdens hun bezoek kregen de kaartspelers ook tekst en uitleg over dit project.