Politie Noord-Holland-Noord

Berichren van woensdag 21 april

Alkmaar, 21-04-2010 o 14.00 uur

Vermissing 44-jarige man

Den Oever, woensdag 21 april

Sinds maandag 12 april wordt de 44-jarige IJsbrand van Breugel vermist. Zijn familie deed afgelopen zondag aangifte van zijn vermissing. De 44-jarige man is door buren al enkele dagen niet bij zijn woning aan de Zuid-Gesterweg in Den Oever gezien.

IJsbrand is 1.70 lang, heeft een mager postuur, donkerbruine ogen en gemillimeterd beginnend grijs haar. Opvallend is dat hij een tatoeage van een zeilschip op zijn linkerbovenarm heeft, een stukje van zijn rechterduim mist en een gaatje in zijn rechteroor heeft.

Wie heeft de 44-jarige man na maandag 12 april gezien of is op de hoogte van zijn mogelijke verblijfplaats? Heeft u informatie, dan kunt u contact opnemen met de recherche in Schagen via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Vier verdachten voor diverse vernielingen

Oudeschild, woensdag 21 april

Drie 14-jarige jongens uit De Cocksdorp, Den Burg en Oudeschild en een 15-jarige jongen uit Den Burg werden maandag 19 april verhoord op het politiebureau. De vier jongens hadden in de nacht van zondag 4 op maandag 5 april diverse vernielingen gepleegd in Oudeschild. Het viertal vernielde onder andere houten molentje, een aantal bloempotten en een autospiegel. De vader van twee van de jongens meldde bij de politie dat zijn zoons samen met twee vrienden de vernielingen had gepleegd. De jongens werden afgelopen maandag verhoord op het politiebureau. Drie jongens worden doorverwezen naar bureau HALT. Van de vierde verdachte wordt een dossier opgemaakt wat naar Justitie gaat.

Bromfietser gewond bij aanrijding

Enkhuizen, dinsdag 20 april

Een 71-jarige bromfietser uit Enkhuizen raakte dinsdagmiddag rond 17.00 uur gewond bij een aanrijding op de Lindenlaan. Een 25-jarige automobilist reed ter hoogte van het tankstation en wilde afslaan. Hij liet hierbij de rechtdoorgaande bromfietser niet voorgaan. Er ontstond een aanrijding waarbij de bromfietser gewond raakte. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. De auto van de automobilist bleek niet verzekerd te zijn. Ook was de APK op het voertuig verlopen. Het voertuig werd in beslag genomen.

Aanhoudingen voor spuiten graffiti

Alkmaar, dinsdag 20 april

Een 16-jarig meisje uit De Rijp en een 21-jarige man uit Alkmaar werden dinsdagmiddag rond 16.45 uur aangehouden op de Rekerdijk. Een agent in vrije tijd betrapte de twee in de fietstunnel op het spuiten van graffiti. Het tweetal werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Door de slagbomen

Alkmaar, dinsdag 20 april

Een 27-jarige man uit Hoofddorp werd dinsdagavond rond 23.00 uur aangehouden op de Rekersstraat. De man had geprobeerd een parkeergarage te verlaten zonder te betalen door achter een andere auto aan door de slagbomen te rijden. Dit lukte niet. Hij raakte de terminal en de slagboom.

De politie kreeg later een melding dat iemand zijn auto op de stoep had geparkeerd op de Rekerstraat. De man gaf aan dat hij op de achterbank lag te slapen maar wakker was gemaakt door buurtbewoners. Zijn auto had rondom schade. Het bleek om dezelfde auto te gaan die de parkeergarage uit was gereden zonder te betalen.

De 27-jarige man was behoorlijk onder invloed. Hij blies 845 ug/l. Dit is bijna viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Ook wordt proces-verbaal tegen de man opgemaakt voor het verlaten van een verkeersongeval.

Te hard: rijbewijs ingevorderd

Schoorl, dinsdag 20 april

Een 30-jarige man uit Wieringerwaard moest dinsdagavond zijn rijbewijs inleveren. De videosurveillanceauto kreeg de man tussen Burgervlotbrug en Schoorl in de gaten. Hij reed 139 km/u op deze weg, waar 80 km/u is toegestaan. Vanwege de overschrijding van deze snelheid met meer dan 50 km/u moest de man zijn rijbewijs inleveren.

Videosurveillanten zijn politiemensen met een speciale rijopleiding, die met een onopvallende politieauto het onveilige rijgedrag van bestuurders vastleggen. Weggebruikers die door hun rijgedrag negatief opvallen, worden door de videosurveillanten staande gehouden en zij kunnen de beelden van hun eigen rijgedrag terugzien. De videosurveillanten geven daarbij uitleg over de reden waarom de weggebruiker aan de kant is gezet. De onopvallende videosurveillanceauto is uitgerust met geijkte meet- en opnameapparatuur.