Ingezonden persbericht


Datum
21 april 2010


Den Haag steeds meer in trek bij producenten

Filmproducenten staan in de rij om te mogen filmen in Den Haag. Zo waren er eerder dit jaar al de opnames voor de Nederlandse bioscoopfilms 'Tirza' en Sonny Boy'' en worden er op dit moment opnames gemaakt voor de film 'Pizzamaffia'. De volgende in de rij zijn de bioscoopfilms 'Alle Tijd', 'Majesteit' en de 3-delige televisieserie 'Den Uyl'. Zelfs vanuit Hollywood is onlangs belangstelling getoond voor opnames van een thriller rondom 'The Hague, city of Peace and Justice'. De Amerikaanse producent en regisseur zijn hiervoor in gesprek met Universal Pictures en hopen binnenkort de knoop door te hakken.

'We hebben bijna een wachtlijst om hier te kunnen filmen!', aldus wethouder Frits Huffnagel (Citymarketing). 'Ik hoor veel positieve geluiden van producenten en regisseurs over de goede samenwerking met de verschillende gemeentelijke diensten en hulpdiensten. Het nieuwe filmbeleid en de komst van de filmcommissioner werpen hun vruchten af. Ook bewoners zijn positief. Toen ik onlangs de set bezocht van de film 'Sonny Boy', waren daar nieuwsgierige en enthousiaste omwonenden die erg trots zijn dat hun straat dienst doen als filmdecor. De diverse films leveren Den Haag meer naamsbekendheid op en ook een directe impuls voor de lokale economie.'

Alle tijd
'Alle Tijd' is het regiedebuut van Job Gosschalk, initiatiefnemer van de zeer succesvolle film 'Alles is liefde' die in 2007 meer dan één miljoen bezoekers trok. In de film speelt de stad Den Haag een hoofdrol, met locaties als de Hofvijver, bibliotheek, het strand, Madurodam, de Bijenkorf en de Koninklijke Schouwburg. In 'Alle Tijd' volgen we de levens van Maarten en zijn zus Molly, die zich allebei op het hobbelige en soms rotsachtige liefdespad begeven. En dat is niet altijd even makkelijk. Maarten verliest zich in een onbereikbare man en Molly twijfelt wie de ware is van haar twee aanbidders. Zo raken Maarten en Molly steeds verder van elkaar verwijderd. Dan slaat het noodlot toe en wordt Molly ziek. De rol van de chaotische Maarten wordt vertolkt door Paul de Leeuw. Naar verwachting starten de opnames in Den Haag eind mei 2010.

Majesteit
Op dit moment zijn de opnames gestart voor de film 'Majesteit', een gezamenlijke productie van Fu Works en IDTV Films. Peter de Baan regisseert met 'Majesteit' een speculatief kijkje achter de schermen van het Nederlands koningshuis in een tijd dat de Oranjes gedwongen worden zich van een menselijke kant te laten zien. Een fascinerende, intrigerende en onthullende speelfilm over koningin Beatrix. In de hoofdrollen zien we Carine Crutzen (Koningin Beatrix), Gijs Naber (prins Willem-Alexander), Jeroen Willems (prins Claus), Eelco Smits (prins Friso), Hadewych Minis (prinses Maxima) en Marcel Hensema (premier Balkenende). Het script is van Ger Beukenkamp. De buitenopnames in Den Haag staan gepland voor half mei 2010.

Den Uyl
'Den Uyl' is een driedelige televisieserie van regisseur Hans Hylkema , geschreven door Ger Beukenkamp. De serie is een productie van Dutch Mountain Movies in samenwerking met de VARA. De serie gaat over de sociaaldemocratische minister-president Joop den Uyl die moet beslissen over het lot en de toekomst van het koningshuis naar aanleiding van de Lockheedaffaire. Door deze affaire dreigt Nederland in een constitutionele crisis te raken. Den Uyl ziet zich hierdoor geplaatst voor één van de grootste dilemma's als premier. De serie wordt uitgezonden in het najaar bij de VARA.