Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 21 april 2010

Ondernemersloket hét aanspreekpunt voor ondernemers in Alkmaar

Het ondernemersloket van de gemeente Alkmaar begeleidt bedrijven bij het vestigen of verhuizen in Alkmaar en is inmiddels een gevestigde naam. Steeds meer ondernemers die een bedrijf starten, gaan verhuizen of zich vestigen weten dit loket te vinden. Dit en nog meer mooie resultaten blijken uit het jaarverslag 2009 over het ondernemersloket.

Ondernemersloket
Het loket verzorgt binnen de gemeente integraal accountmanagement voor bedrijven. In samenwerking met diverse vakafdelingen vervult het ondernemersloket een belangrijke rol bij het verbeteren van de gemeentebrede dienstverlening aan het bedrijfsleven.

Meer banen
Ondanks de economische crisis is het aantal klantencontacten in 2009 (2799) met 7% gestegen ten opzichte van 2008 (2610 contacten). Mede door bemiddeling van de bedrijvenadviseurs zijn honderden banen behouden gebleven en/of ontstaan. Er zijn circa 151 arbeidsplaatsen behouden en 168 nieuwe arbeidsplaatsen gecreëerd door bemiddeling van het ondernemersloket in samenwerking met andere afdelingen van de gemeente Alkmaar.

Het zijn voornamelijk bedrijven en projectontwikkelaars die met hun vragen over vestiging en vergunningen bij het loket komen.

Het ondernemersloket heeft ook een signaalfunctie. De marktontwikkelingen die in het afgelopen jaar door het ondernemersloket zijn geconstateerd, worden uiteraard verder meegenomen in het nieuwe economisch beleid. Voor meer informatie over het ondernemersloket: www.alkmaar.nl / ondernemen of stuur een mailtje naar ondernemersloket@alkmaar.nl