Gemeente Haren

Duurzaamheidstip van de maand

april

21/04/2010

Haren Klimaatneutraal

In Haren vinden we duurzaamheid erg belangrijk. Wist u dat we met zijn allen werken aan een klimaatneutraal Haren? Als gemeentelijke organisatie willen we al in 2015 klimaatneutraal zijn en in 2030 moet de complete gemeente klimaatneutraal*) zijn.
Ook vinden we het belangrijk om zuinig om te gaan met energie en niet onnodig veel water te gebruiken. We willen u als inwoner graag wat tips meegeven om kosten op uw energie en waterrekening te besparen. Daarom vindt u vanaf nu de duurzaamheidstip van de maand op onze site.


*)Wat is klimaatneutraal?
Klimaatneutraal betekent dat er geen invloed wordt uitgeoefend op het klimaat. Activiteiten binnen een gemeente(lijke organisatie) hebben geen negatief effect op het klimaat. Voor de gemeente betekent `klimaatneutraal' dat de gemeente ernaar streeft neutraal te zijn in de uitstoot van alle broeikasgassen, dus naast CO 2 ook gassen als lachgas, methaan en fluorverbindingen.
CO 2 speelt vooral een rol bij directe emissies zoals energiegebruik en vervoer terwijl de andere broeikasgassen verder in de keten worden uitgestoten. Denk hierbij aan landbouw en koelhuizen.

Duurzaamheidstip april
Deze tip is afkomstig uit de Klimaatgids van Stichting Natuur en Milieu.