Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 21-04-2010

Scooterrijder raakt zwaar gewond bij eenzijdig ongeval

ROOSENDAAL: Een 38-jarige man uit Sint Willebrord is dinsdagavond 20 april 2010 ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. De man botste rond 17.40 uur door nog onbekende oorzaak op een boom op de Bredaseweg. Hij was frontaal op de boom gereden en tengevolge van het ongeval buiten kennis geraakt. Er kwamen twee ambulances en een medisch team van de traumahelikopter ter plaatse om het slachtoffer te stabiliseren. Daarna is hij per ambulance naar het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam vervoerd vanwege hersenletsel. De politie heeft de familie van het slachtoffer geïnformeerd over de gebeurtenissen. In het ziekenhuis is een bloedproef van het slachtoffer afgenomen omdat er mogelijk alcohol in het spel was. De scooter is veilig gesteld voor technisch onderzoek.

Té snelle automobilist moet rijbewijs inleveren

OUDE GASTEL: Op dinsdag 20 april 2010 hield het
Verkeershandhavingsteam van de politie Midden en West Brabant een snelheidscontrole op de Dinteloordseweg in Oud Gastel. Om 15.03 uur kwam een 62-jarige man uit Dinteloord met 137 km/u voor bij het controlepunt gereden in een personenauto. Ter plaatse geldt echter een maximum snelheid van 80 km/u. Na de wettelijke correctie bleef een overschrijding over van 52 km per uur. Goed voor een proces-verbaal en invordering van het rijbewijs.
Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.

Gestolen auto terecht

ROOSENDAAL: De politie nam dinsdagmiddag 20 april een gestolen auto in beslag. De oorspronkelijk uit België afkomstige VW Golf was bij de RDW in Roosendaal ter keuring aangeboden. Aan de hand van het
chassisnummer bleek dat het om een gestolen voertuig ging. De politie werd gewaarschuwd en ging over tot inbeslagname. De eigenaar, een 61-jarige man uit Kuitaart, is door de politie verhoord. Er wordt nader onderzocht of de man zich mogelijk schuldig heeft gemaakt aan heling.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 21-04-2010 14:46 | © Regio Midden en West Brabant |